Η «μούσα των υπαρξιστών», Juliette Gréco, σε μια μοναδική συναυλία

Στο Παλλάς, την Κυριακή 1 Μαρτίου
Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 08:00
A- A A+

Η ερμηνεύτρια που, σύμφωνα με τον Ζαν Πολ Σαρτρ, «είχε εκατομμύρια ποιήματα στη φωνή της», η αγαπημένη «μούσα των υπαρξιστών», η μεγάλη επαναστάτρια της γαλλικής μουσικής έκφρασης, που ενσαρκώνει την ελευθερία, τον επαναστατικό αισθησιασμό, την απελευθέρωση της γυναίκας και του πνεύματος, το άνοιγμα στον κόσμο και το τέλος των ταμπού και των στερεοτύπων, η Juliette Gréco, επισκέπτεται τη χώρα μας.

Η «ιέρεια του υπαρξισμού», Juliette Gréco, επέλεξε την Ελλάδα ως πρώτο σταθμό της αποχαιρετιστήριας περιοδείας της σε Αθήνα, Φρανκφούρτη, Τελ Αβίβ και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, με τον τίτλο «Merci», για να ευχαριστήσει τους θαυμαστές της για την αγάπη και τον θαυμασμό τους, ξεκινώντας με μια μοναδική συναυλία στο Παλλάς, την Κυριακή 1 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ.

Σύμβολο για τη μεταπολεμική γαλλική τέχνη και διανόηση

Γεννημένη στο Μονπελιέ, το 1927, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Juliette Gréco λάτρεψε το στυλ των μποέμ και την κουλτούρα της μεταπολεμικής εποχής στη Γαλλία και, σύντομα, η αισθησιακή φωνή της ταυτίστηκε όχι μόνο με τη μουσική και τα τραγούδια τους, αλλά και με τη σκέψη και τον τρόπο ζωής τους. Σύντροφος του Μάιλς Ντέιβις, σύζυγος του Μισέλ Πικολί, αγαπημένη του Σαρτρ, φίλη του Μπόρις Βιάν και του Ζαν Κοκτώ, ταυτίστηκε με το κίνημα των υπαρξιστών και αναδείχθηκε δίκαια η ιέρεια -  σύμβολο για τη μεταπολεμική γαλλική τέχνη και διανόηση. Η συνεισφορά της στο γαλλικό τραγούδι είναι κάτι περισσότερο από σημαντική.

Στο Παλλάς, θα ερμηνεύσει μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια της, όπως τα «Je jouais sous un banc», «Amsterdam», «Tard», «La javanaise», «Couvre - feu», ταξιδεύοντας το κοινό στις όχθες του Σηκουάνα και στα καφέ της Σεν Ζερμέν ντε Πρε, για να πει adieu και merci! Αντίο και ευχαριστώ! Την 88άχρονη καλλιτέχνιδα θα συνοδεύσουν ο Gerard Jouannest στο πιάνο και ο Jean - Louis Matinier στο ακορντεόν.

Πληροφορίες
Θέατρο Παλλάς: Βουκουρεστίου 5 - Αθήνα, τηλ.: 210 3213100. Τιμές εισιτηρίων: 80, 60, 55, 48, 42, 38, 30, 28, 22, 18 ευρώ. Κρατήσεις - αγορά εισιτηρίων: τηλεφωνικά: 211 1000365, ηλεκτρονικά: ticket365.gr.

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς