Γερμανία: Μαίνεται η μάχη στην... ουρά, στους ομίλους Βόλφσμπουργκ, Γκλάντμπαχ

Σάββατο, 16 Μαΐου 2015 19:05
UPD:19:15
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Οι παίκτες της Στουτγκάρδης πανηγυρίζουν τη νίκη τους εναντίον του Αμβούργου.

A- A A+

Βόλφσμπουργκ και Γκλάντμπαχ εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου, ενώ μία... στροφή πριν το φινάλε της μπουντεσλίγκα, η μάχη στην... ουρά της βαθμολογίας συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον.

Η 33η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος δεν ξεκαθάρισε την κατάσταση στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και το φινάλε αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς 6 ομάδες δίνουν τη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Στην πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η ουραγός Πάντερμπορν, μετά την ήττα της από τη Σάλκε με 1-0 (Χούντελααρ 88΄), ενώ πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα και για το πάλαι ποτέ κραταιό, Αμβούργο. Στο ματς της χρονιάς με τη Στουτγκάρδη, η γηπεδούχος ομάδα νίκησε 2-1, έβαλε από κάτω το Αμβούργο και στην χειρότερη γι' αυτήν κατάσταση, θα δώσει αγώνα μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία. Το Αμβούργο βρίσκεται στην προτελευταία θέση μετά την ήττα από τη Στουτγκάρδη, αν και προηγήθηκε με τον Κάτσαρ στο 12΄.

«Διπλό» παραμονής πήρε το Ανόβερο στην έδρα της αδιάφορης βαθμολογικά, Άουγκσμπουργκ με 2-1, ενώ η Χέρτα έχασε την ευκαιρία στο Βερολίνο να «κλειδώσει» την παραμονή της με το 0-0 που παραχώρησε στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Η Μπάγερν όντως βρίσκεται σε κρίση. Ηττήθηκε με 2-1 εκτός έδρας από την Φράιμπουργκ,αποτέλεσμα που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «μισή παραμονή» για τους γηπεδούχους.

Βόλφσμπουργκ και Γκλάντμπαχ επικράτησαν των Ντόρτμουντ (2-1) και Βέρντερ Βρέμης (0-2), οπότε εξασφάλισαν την 2η και 3η θέση της βαθμολογίας, που τους δίνει το δικαίωμα να μπουν απευθείας στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Η -οριστικά- 4η του πίνακα, Λεβερκούζεν, θα δώσει τη δική της μάχη μέσω των προκριματικών για να περάσει στους ομίλους της διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:
Στουτγκάρδη-Αμβούργο                    2-1 (27΄ Γκέντνερ, 35΄ Χάρνικ - 12΄ Κάτσαρ)
Φράιμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου   2-1 (33΄ Μεχμέντι, 89΄ Πέτερσεν - 13΄ Σβαϊνστάιγκερ)
Άουγκσμπουργκ-Ανόβερο                 1-2 (30΄ πεν. Βερχάεγκ - 24΄, 55΄ Στιντλ)
Σάλκε-Πάντερμπορν                           1-0 (88΄ Χούντελαρ)
Μάιντς-Κολονία                                   2-0 (47΄ Κου, 83΄ Ζάιρο)
Χέρτα Βερολίνου-Αϊντραχτ                0-0
Λεβερκούζεν-Χοφενχάιμ                     2-0 (45΄+ Τσαλχάνογλου, 61΄ Κίσλινγκ)
Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ            0-2 (53΄, 86΄ Ράφαελ)
Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ            2-1 (1΄ Καλιγκιούρι, 49΄ Νάλντο - 11΄ πεν. Ομπαμεγιάνγκ)
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις