Γερμανία: Κάτι... τρέχει με την Μπάγερν

Σάββατο, 09 Μαΐου 2015 19:12
UPD:21:26
REUTERS/MICHAELA REHLE

Οι Βαυαροί έχουν εξασφαλίσει το πρωτάθλημα αλλά η αγωνιστική εικόνα που εκπέμπουν τον τελευταίο μήνα προβληματίζει.

A- A A+

«Παραπατάει» τον τελευταίο καιρό η Μπάγερν, που μπορεί να επικαλεστεί την ισχύ της Μπαρτσελόνα για το 0-3 της περασμένης Τετάρτης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά δεν έχει καμία δικαιολογία για το σημερινό 0-1 και μάλιστα στην έδρα της, από την Άουγκσμπουργκ.

Οι Βαυαροί έχουν εξασφαλίσει το πρωτάθλημα αλλά η αγωνιστική εικόνα που εκπέμπουν τον τελευταίο μήνα προβληματίζει, αν αναλογιστεί κάποιος ότι αποκλείστηκε και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, πάλι με εντός έδρας ήττα, από την Ντόρτμουντ.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα χρησιμοποίησε πολλούς αναπληρωματικούς σε αυτό το παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής και εις εξ αυτών, ο τερματοφύλακας Ρέινα, αποβλήθηκε μόλις στο 13ο λεπτό όταν ανέτρεψε τον Μπομπαντίγια.

Ο Νόιερ, που πέρασε αλλαγή, απέκρουσε την εκτέλεση του Φερχέγκ, αλλά στο 71ο λεπτό ο Μπομπαντίγια τον νίκησε σημειώνοντας το μοναδικό γκολ του αγώνα κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, που διεκδικεί θέση στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής η Γκλάντμπαχ «σκόρπισε» με 3-0 (50΄ Κρούζε, 81΄ Χέρμαν, 88΄ Τραορέ) την Μπάγερ Λεβερκούζεν και έχει «αγκαλιάσει» τουλάχιστον την τρίτη θέση, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ντόρτμουντ, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στον πάγκο, νίκησε 2-0 (9΄ Σούμποτιτς, 47΄ Ντουρμ) τη Χέρτα και έφτασε στην έβδομη θέση τη Βέρντερ, διεκδικώντας έξοδο στην Ευρώπη και μέσω πρωταθλήματος εκτός του Κυπέλλου.

Στις μάχες του... «βυθού», το Ανόβερο έμεινε στο 1-1 (21΄ Στιντλ - 78΄ Γιουνούζοβιτς) με τη Βέρντερ στην έδρα του και πλέον ισοβαθμεί στην προτελευταία θέση με Φράιμπουργκ και Πάντερμπορν, ενώ η Άιντραχτ Φρανκφούρτης επιβλήθηκε με 3-1 (18΄ Οτσίπκα, 27΄ Σεφέροβιτς, 34΄ Τσάντλερ - 51΄ Φόλαντ) της Χοφενχάιμ.

Πρααγματικός χαμός γίνεται στην... ουρά της βαθμολογίας, μετά το 2-0 της Στουτγκάρδης επί της αδιάφορης Μάιντς. Με τα γκολ των Ντιντάβι και Κόστιτς οι γηπεδούχοι επικράτησαν στο παιχνίδι «χωρίς αύριο» γι' αυτούς και, πλέον, έξι ομάδες θα δώσουν μεγάλη μάχη στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Στουτγκάρδη (30β.), Πάντερμπορν, Ανόβερο, Φράιμπουργκ (από 31 η καθεμία), Αμβούργο (32β.), Χέρτα (34) είναι οι ομάδες που θα παλέψουν στα δύο ματς που απομένουν για να τελειώσει η σεζόν στη μπουντεσλίγκα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις