Αντιπαράθεση για τη «βροχή» τροπολογίων στο ν/σ για τη Δημόσια Διοίκηση

Τρίτη, 05 Μαΐου 2015 18:15
UPD:18:17
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην σημερινή συνεδρίαση της Βουλής.

A- A A+

Αντιπαράθεση προκάλεσε στη Βουλή η ανακοίνωση του αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου ότι αποδέχεται 16 βουλευτικές τροπολογίες στο νομοσχέδιο για την Δημόσια Διοίκηση. Επισημαίνεται ότι στις τροπολογίες αυτές προστίθενται και άλλες οκτώ υπουργικές, που επίσης έγιναν δεκτές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των αποδεκτών τροπολογιών σε 24.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε την πρακτική αυτή και υπογράμμισε ότι πολλές από τις βουλευτικές τροπολογίες προκαλούν δημοσιονομικό κόστος και για να γίνουν αποδεκτές χρειάζονται έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, την οποία δεν έχουν.

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά έβαλε τους κυβερνητικούς βουλευτές να καταθέσουν τις τροπολογίες για να μην μπορεί να τις συζητήσει η Βουλή.

«Η φύση του νομοσχεδίου και κυρίως το τι συνέβη στη χώρα τα τελευταία χρόνια οδήγησε στην κατ’ οικονομία εμφάνιση της σημερινής κατάστασης. Είναι πολλαπλάσια τα θέματα που φέρνουν ομάδες του πληθυσμού που ευλόγως θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί και δεν έχουν ικανοποιηθεί και λόγω δημοσιονομικού κόστους» του απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσαν τα θέματα αυτά κατά την ακρόαση των φορέων και σε επαφές που είχαν με τους φορείς και τα έφεραν σε γνώση μας».

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Αντιλαμβάνομαι την ένσταση, αλλά η φύση του νομοσχεδίου και οι θεματικές του λειτουργούν ως πρώτη δόση σ’ αυτή την κατάσταση. Υπάρχουν αδικίες εδώ και 17 χρόνια, όπως επιτυχόντες ΑΣΕΠ κ.ά.», πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.

«Εξηγήσιμη η η αντίδραση του κ. Μητσοτάκη, διότι οι βουλευτικές τροπολογίες φέρνουν μπροστά του τις Ερινύες και τις ενοχές για τη διάλυση του δημόσιου τομέα» παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, συμπληρώνοντας ότι «είναι όμως ακατανόητη η αγωνία του για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, διότι δεν είναι τώρα Υπουργός ώστε να έχει αυτή την αγωνία. Ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός συνεννοούνται με την κυβέρνηση».

«Οι περισσότερες τροπολογίες είναι θεσμικού χαρακτήρα και δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος», υπογράμμισε ο κ. Πετράκος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή