Αντιπαράθεση Γ. Σταθά - Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή

Τρίτη, 05 Μαΐου 2015 13:14
UPD:14:08
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Αφορμή της αντιπαράθεσης ήταν η φράση του Γ. Σταθά ότι «κάποιοι άνθρωποι είναι από το 1945 και μετά στην εξουσία. Άρα, δεν φέρουμε εμείς ευθύνη για όλα αυτά τα οποία είπαν».

A- A A+

Λεκτική αντιπαράθεση είχαν στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αφορμή ήταν η φράση του Γ. Σταθά ότι «κάποιοι άνθρωποι είναι από το 1945 και μετά στην εξουσία. Άρα, δεν φέρουμε εμείς ευθύνη για όλα αυτά τα οποία είπαν».

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είδε τον κ. Μητσοτάκη να αντιδρά και του είπε: «Παρατηρώ το στυλάκι σας, κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη, έτσι όπως μας κοιτάτε. Πρέπει να μας σέβεστε λίγο. Ζητάμε λίγο σεβασμό».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν κατάλαβα;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ: Μην κοιτάτε έτσι υπεροπτικά. Δείξτε λίγο σεβασμό!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν κατάλαβα;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ: Λίγο σεβασμό προς τους συναδέλφους σας!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κύριοι καθίστε, σας παρακαλώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν μπορώ να περπατάω κιόλας; Σας παρακαλώ!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ: Λίγο σεβασμό, κύριε Μητσοτάκη.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Να προσέχετε αυτά τα οποία λέτε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κύριε Μητσοτάκη, σας παρακαλώ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ: Δείξτε λίγο σεβασμό.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διατηρώ το δικαίωμα να αποχωρώ, όποτε θέλω.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ: Βεβαίως, αλλά το ύφος μετρά για το πώς αποχωρούν και πώς φεύγουν.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: (Δεν ακούστηκε)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ: Κι εσείς το ίδιο.

Ακολούθησε νέα αντιπαράθεση, αλλά πολύ πιο ήπια, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη.

Ο Γ. Σταθάς είπε ότι το νομοσχέδιο «είναι μία αρχή για αποκατάσταση των αδικιών, γιατί δεν διώχθηκαν οι ισχυροί στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση, αλλά οι αδύναμοι. Ο κ. Θεοχάρης που είναι παρών, ξέρει. Διώξατε τις καθαρίστριες που ήταν κάτω από το Υπουργείο και ήταν κάθε μέρα εκεί…»

ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Για μένα το λέτε; Σας παρακαλώ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ: Όχι, δεν είπα για σας. Ήταν κάθε μέρα κάτω από το Υπουργείο σας. Δημιουργούσαν και θέματα και δεν μπορούσε να λειτουργήσει κιόλας. Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι αυτές οι καθαρίστριες δεν κόστισαν τίποτα. Το λέω γιατί είστε παρών και το έχουμε κουβεντιάσει. Ο κ. Θεοχάρης, μάλιστα, έκανε προσπάθειες να τις προσλάβει κιόλας.

Στη συνέχεια ο Χ. Θεοχάρης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού: «Ο κ. Σταθάς, ανέφερε ότι εγώ απέλυσα τις καθαρίστριες. Πρέπει να απαντήσω. Και σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να απαντήσω σε αυτό το θέμα. Είναι προφανές…»

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ: Όπα, Όπα! Δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα ότι βλέπατε τις απολυόμενες καθαρίστριες.

ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Ωραία, να τις βλέπω, βλέπω. Απλώς δεν θα ήθελα να πέσετε και εσείς θύμα της παραπληροφόρησης του τότε Μαξίμου. Ο κ. Μουρούζης, προσπαθούσε πάρα πολύ ενορχηστρωμένα να θέσει το θέμα ότι η απόλυση των καθαριστριών είναι δικιά μου δουλειά. Δεν ήταν δικό μου θέμα, ήταν θέμα της πολιτικής άλλων.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ: Συμφωνούμε σε αυτό. Δεν είπα αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κύριε Σταθά, σας παρακαλώ!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ: Συγγνώμη λίγο, θα ήθελα να διευκρινίσω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Ναι, πέστε μας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ: Ίσα – ίσα που επικρότησα τη δικιά σας θέση. Κάθε άλλο από αυτό που λέτε εσείς. Είπα ότι ήταν άσχημο αυτό που βλέπατε και πιέζατε την κυβέρνηση να τις προσλάβει. Αυτό είπα. Κάθε άλλο από αυτό που λέτε εσείς. Και φαίνεται και στα Πρακτικά αυτό.

ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Ευχαριστώ.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή