Σούπερ Λίγκα: Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό, 2-0, τη Ξάνθη

Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 21:43
UPD:21:46
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ BIRNTAC
A- A A+

Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός. Μετά από 3 ήττες και μία ισοπαλία, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου επιβλήθηκε με 2-0 της Ξάνθης στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο εναρκτήριο ματς της 32ηςαγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι «πράσινοι» με το «τρίποντο» αυτό πέρασαν στην 2η θέση της βαθμολογίας (ο ΠΑΟΚ παίζει αύριο), ενώ η Ξάνθη μετά την ήττα αυτή ελπίζει μόνο μαθηματικά για να μπει στην πρώτη πεντάδα και στα πλέι οφ της Ευρώπης.

Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο πρώτο 45λεπτο δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα αυτές των τελευταίων τεσσάρων αγωνιστικών, που οι «πράσινοι» παρουσιάζονται από το κακό στο χειρότερο.

Ιδιαίτερα στα πρώτα 15 λεπτά η εικόνα του «τριφυλλιού» ήταν εικόνα… αποσύνθεσης, με παίκτες να υποπίπτουν σε αβίαστα λάθη, ανύπαρκτο κέντρο και τους Καρέλη, Πέτριτς μπροστά να μην τροφοδοτούνται σωστά.

Οι ακρίτες στα πρώτα λεπτά βρέθηκαν δύο φορές κοντά στην επιτυχία από τα λάθη των αμυντικών των «πρασίνων». Στο 10΄ ο Κλέιτον καθυστέρησε να πλασάρει και πρόλαβε ο Σίλντενφελντ να βάλει την προβολή, ενώ ένα λεπτό μετά ο Λουσέρο έβαλε το πόδι του για να εκμεταλλευτεί την ασυνεννοησία ανάμεσα στους Στιλ και Τριανταφυλλόπουλο, ωστόσο, η μπάλα πέρασε κόρνερ.

INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μετά το 15΄ ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε κάπως το ματς, κράτησε τη μπάλα περισσότερο στην κατοχή του, αλλά ήταν αναποτελεσματικός και ανούσιος στο παιχνίδι του.

Πριν το τέλος του ημιχρόνου (43΄) η Ξάνθη απείλησε ξανά με το Λουσέρο να βρίσκεται αμαρκάριστος στο ύψος της περιοχής και να στέλνει τη μπάλα με σουτ πάνω από το δοκάρι του Στιλ.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε σαφώς καλύτερος. Πέρα από ένα σουτ του Κλέιτον (απόκρουσε ο Στιλ) στο 57΄ η Ξάνθη «έμεινε από δυνάμεις» στην επανάληψη και δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα του πρώτου 45λεπτου.

INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η ανωτερότητα των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 67΄, με τον Καρέλη να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Πέτριτς και με ιδανικό τελείωμα άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό (1-0) με το 11ο εφετινό του γκολ και πρώτο μετά το 4-3 επί του ΠΑΟΚ στο ίδιο γήπεδο.

Στις καθυστερήσεις ο Καρέλης ανατράπηκε στην περιοχή και ο Κουκουλάκης υπέδειξε αμέσως το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ντάνιελ Πράνιτς (2-0).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις