Champions League: «Αρμαγεδδών» Μπάγερν, 6-1 την Πόρτο

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 23:35
UPD:23:51
EPA/ANDREAS GEBERT
A- A A+

Ακόμη και οι πιο ένθερμοι οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου αντιμετώπιζαν τον αποψινό αγώνα ρεβάνς με την Πόρτο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με ανησυχία, ίσως και φόβο μετά την ήττα στο «Ντραγκάο» με 1-3.

Πολύ γρήγορα όμως η αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα εξαφάνισε κάθε ανησυχία στην «Αλιάντζ Αρένα», καθώς οι Βαυαροί είχαν ήδη σκορ πρόκρισης (2-0) από το 21ο λεπτό, προηγούνταν 5-0 στο ημίχρονο (!) και τελείωσαν το παιχνίδι με το θριαμβευτικό 6-1, με τους Πορτογάλους να γνωρίζουν τη βαρύτερη ήττα της ιστορίας τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, «ισοφαρίζοντας» το 1-6 από την ΑΕΚ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1978!

Οι απουσίες των Ρόμπεν και Ριμπερί πέρασαν... απαρατήρητες μπροστά στο υπερθέαμα που πρόσφερε η Μπάγερν, που άνοιξε το σκορ με τον Τιάγκο Αλκάνταρα στο 14ο λεπτό, διπλασίασε με τον Μπόατενγκ στο 21΄, έφτασε στο 4-0 με γκολ των Λεβαντόφσκι (27΄), Τόμας Μίλερ (36΄), κι έκλεισε το ημίχρονο στο 5-0 με άλλο ένα γκολ από τον Πολωνό επιθετικό στο 40΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι τράβηξαν το πόδι από το... γκάζι, δίνοντας την ευκαιρία στους Πορτογάλους να βγουν μπροστά, να απειλήσουν με κάποιες ευκαιρίες, να μειώσουν με τον Τζάκσον Μαρτίνες στο 73΄ και λίγο αργότερα να χάσουν μεγάλη ευκαιρία με τον ίδιο για να κάνουν το 2-5 και να ελπίζουν.

Αυτό όμως ουδέποτε συνέβη, αντίθετα στο 87ο λεπτό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού (και νυν της Πόρτο) Ιβάν Μαρκάνο, για φάουλ στον Τιάγκο, και στην εκτέλεση που ακολούθησε ο Τσάμπι Αλόνσο διαμόρφωσε με εκπληκτικό χτύπημα το τελικό 6-1 στο 88΄. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις