Ανοιχτός σε κάθε γνώμη ο Π. Σκουρλέτης με αφορμή την παρέμβαση του ΠΑΜΕ

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 14:43
UPD:14:45
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Ανοιχτός σε κάθε γνώμη δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή την παρέμβαση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ οι οποίοι εισήλθαν στην αίθουσα όταν βρισκόταν σε εξέλιξη ο κοινωνικός διάλογος εκπροσώπων των εργαζομένων και των εργοδοτών, διερωτήθηκε, ωστόσο, αν ο τρόπος με τον οποίο έγινε η παρέμβαση ήταν χρήσιμος.

Αντικείμενο της συνάντησης των κοινωνικών εταίρων, εργοδοτών και εργαζομένων, ήταν η παρουσίαση των νομοθετικών πρωτοβουλιών που αφορούν τη σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ μνημονίου επίπεδα αλλά και στην αποκατάσταση του πραγματικού περιεχομένου των συλλογικών συμβάσεων.

«Ορισμένα συνδικάτα, κάποια σωματεία, θεωρούν αυτή τη στιγμή που ξαναπαίρνει εμπρός ο κοινωνικός διάλογος, που υπάρχει μια αποφασιστική στάση της κυβέρνησης να αποκτήσουν ξανά οι εργαζόμενοι φωνή, δικαιώματα, όπλα, να παρέμβουν και να μας καταθέσουν τις απόψεις τους. Τους δεχτήκαμε» σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης.

Διερωτήθηκε δε «αν τελικά αυτός ο τρόπος της παρέμβασης βοηθά κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή αναγνωρίζουν όλοι ότι είναι αναγκαίο, να προχωρήσουμε δηλαδή στις συγκεκριμένες αλλαγές, ή τελικά δεν είναι και τόσο χρήσιμη μια τέτοιου είδους παρέμβαση».

«Εμείς εμμένουμε στη λογική του κοινωνικού διαλόγου σε αντίθεση με αυτό που επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια όπου μονομερώς αποφάσιζαν και έκαναν πράξη τη βίαιη μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων. Σε αυτή τη διαδικασία διαλόγου είμαστε ανοιχτοί σε κάθε γνώμη» δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή