Πρεμιέρα διαλόγου για τα εργασιακά

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 09:14
UPD:09:16
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης.

A- A A+

Με την πρώτη τριμερή συνάντηση που θα έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων και της κυβέρνησης, με αντικείμενο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, ανοίγει σήμερα ο διάλογος για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης, τα σημεία αιχμής του διαλόγου είναι η επαναφορά της ισχύος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη από την 1η Οκτωβρίου θα αρχίσει η σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιό της για «μία γενναία ριζοσπαστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση με κύριο χαρακτηριστικό την εξεύρεση νέων κοινωνικών πόρων».

Μπαίνουμε σε μία νέα φάση, είπε ο κ. Σκουρλέτης και εξήγησε ότι «αφήνουμε πίσω τη μαύρη πενταετία που αποδιάρθρωσε τις εργασιακές σχέσεις και μπαίνουμε σε μία νέα φάση για να ανατάξουμε έστω ένα μέρος της ζημιάς που έχει γίνει».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή