Σούπερ Λίγκα: Ήττα χωρίς συνέπειες για τον Ολυμπιακό από τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-3)

Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 21:33
UPD:21:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ
A- A A+

Με... όπλο τις αντεπιθέσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα τιμώρησε τον κακό αμυντικά Ολυμπιακό και τον υποχρέωσε στην 4η ήττα του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας με 3-1, στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής.

Η διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό (8 βαθμοί κι ένας ματς λιγότερο), τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε δεν αφήνει περιθώρια στους «πράσινους» για να ελπίζουν στον τίτλο, ωστόσο, η ομάδα του Περέιρα προβλημάτισε για μία ακόμη φορά με την εμφάνισή της, ιδιαίτερα στα ανασταλτικά της καθήκοντα. Οι Γιαννιώτες έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους και «χτύπησαν» στην αντεπίθεση με τους ταχύτατους παίκτες που διαθέτουν. Με το «τρίποντο» αυτό η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της 5ης θέσης, που οδηγεί στα πλέι οφ Ευρώπης.

Παρά την πολύ δυνατή βροχή που έπεφτε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι δύο ομάδες έπαιξαν  ανοικτό ποδόσφαιρο από την αρχή έως το τέλος, χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν και σε γενικές γραμμές οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στους «Ζωσιμάδες» δεν το  μετάνιωσαν σε καμία περίπτωση.

Ο Ολυμπιακός είχε δύο κλασικές ευκαιρίες στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά ο ΠΑΣ ήταν πολύ πιο ουσιαστικός και κατάφερε να μπει στ' αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων. 

Στο 7΄ ο Ντομίνγκες απέτυχε να σκοράρει ουσιαστικά προ κενής εστίας μετά το γύρισμα του Ντοσεβί (έπιασε... αέρα), ενώ 5 λεπτά μετά ο Ρομπέρτο έκανε σπουδαία απόκρουση σε κεφαλιά του Τσάβες.

Οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν στο 32΄ με το ιδανικό πλασέ του Ίλιτς, μετά την ασίστ του Ακόστα και στο 42΄ προηγήθηκαν με 2-0, μετά το σουτ του Μανιά από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή. Είχε προηγηθεί στο 37΄ το μοναδικό τετ-α-τετ του Φορτούνη με τον Βελλίδη, ωστόσο, ο διεθνής μέσος των Πειραιωτών πλάσαρε άουτ.  

Το δεύτερο μέρος ήταν επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού, που στο 68΄ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με το μακρινό σουτ του Μιλιβόγεβιτς (πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα). Στο 73΄ η κεφαλιά του Κασάμι πήγαινε στα δίχτυα, αλλά ο Τζημόπουλος έσωσε πάνω στη γραμμή.

Κι ενώ όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν βγει στην επίθεση και ήταν κάτω από τη μεσαία γραμμή, οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία σε μία από τις λιγοστές αντεπιθέσεις που έβγαλαν στο δεύτερο μέρος να πετύχουν και τρίτο γκολ με τον Ακόστα, στο 74΄, πιάνοντας στον... ύπνο την άμυνα των Πειραιωτών.

Ο σκόρερ του ΠΑΣ αντίκρισε στο 89΄ τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, ωστόσο, στο μικρό χρονικό διάστημα που απέμεινε δεν ήταν δυνατό να αλλάξει τα δεδομένα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις