Έκρυβε την κατάσταση της υγείας του ο πιλότος

Είχε αναρρωτική άδεια την ημέρα που έριξε το αεροσκάφος
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 14:10
UPD:16:15
REUTERS/STRINGER

Ο Λούμπιτς (στη φωτογραφία αρχείου) φέρεται να έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος, αποκλείοντας τον κυβερνήτη από το χώρο του πιλοτηρίου.

A- A A+

Στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Germanwings, το οποίο κατέπεσε στις Γαλλικές Άλπεις, Αντρέας Λούμπιτς, έκρυβε από την εταιρεία την κατάσταση της υγείας του και την αναρρωτική άδεια που του είχαν συστήσει οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι διαθέτουν οι Γερμανοί εισαγγελείς οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.

Ο Λούμπιτς φέρεται να έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος, αποκλείοντας τον κυβερνήτη από το χώρο του πιλοτηρίου.

«Έγγραφα ιατρικού περιεχομένου τα οποία έχουν κατασχεθεί έως τώρα δείχνουν ύπαρξη ασθένειας και ανάλογη θεραπεία από ιατρούς», ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα του Ντίσελντορφ, όπου ο πιλότος ζούσε και όπου ήταν ο προορισμός της πτήσης 4U 9525, η οποία είχε ξεκινήσει από τη Βαρκελώνη.

EURONEWS

«Το γεγονός είναι ότι έγγραφα ασθενείας τα οποία υποδεικνύουν ότι δεν ήταν ικανός προς εργασία την ημέρα του δυστυχήματος βρέθηκαν σκισμένα, ανάμεσα σε άλλα ευρήματα και τα οποία ήταν πρόσφατα, ακόμη και με ημερομηνία της ημέρας του δυστυχήματος, υποστηρίζουν την εκτίμηση της πρώιμης φάσης της έρευνας ότι ο Λούμπιτς έκρυβε την ασθένειά του από τον εργοδότη του, αλλά και από τους συναδέλφους του», αναφέρουν Γερμανοί αξιωματούχοι.

Τα εν λόγω στοιχεία βρέθηκαν στις οικίες του Λούμπιτς στον Ντίσελντορφ και στην πόλη Μόνταμπαουρ, στο γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Ρηνανίας - Παλατινάτου.

Κατά τις έρευνες, δεν βρέθηκε αποχαιρετιστήριο σημείωμα που να στηρίζει την υπόθεση της προμελετημένης ενέργειας, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή