Σε τροχιά πλέι οφ η Ξάνθη, 1-0 τον Ατρόμητο

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015 16:56
UPD:16:57
INTIME SPORTS/INTIMEsports

Το παιχνίδι ήταν ευχάριστο και είχε καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε επιθετικό ποδόσφαιρο και τους φιλοξενούμενους να μη δείχνουν διατεθειμένοι να παίξουν «κλειστά» αλλά να αντιμετωπίζουν στα «ίσα» την ακριτική ομάδα.

A- A A+

Η Ξάνθη είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, όπως απέδειξε και απέναντι στον επίσης εξαιρετικό Ατρόμητο, του οποίου επικράτησε δίκαια 1-0 στα Πηγάδια στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής με γκολ του Σίλβα Κλέιτον.

Ο ακριτικός σύλλογος έφτασε στους 46 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος στην κατάταξη της Σούπερ Λίγκας κατέχει την πέμπτη και τελευταία θέση που δίνει είσοδο στα πλέι οφ. Αντίθετα, το συγκρότημα των δυτικών προαστίων της Αθήνας παρέμεινε στους 43 βαθμούς, χάνοντας έδαφος στη διεκδίκηση του ίδιου στόχου.

Το παιχνίδι ήταν ευχάριστο και είχε καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε επιθετικό ποδόσφαιρο και τους φιλοξενούμενους να μη δείχνουν διατεθειμένοι να παίξουν «κλειστά» αλλά να αντιμετωπίζουν στα «ίσα» την ακριτική ομάδα.

Στο 5ο λεπτό ο Κλέιτον βρήκε τον Σολτάνι, ο οποίος ήταν αμαρκάριστος στο ύψος της περιοχής αλλά ο Νάστος πρόλαβε να κοντράρει το σουτ και να διώξει την μπάλα κόρνερ, ενώ στο 10΄ και σε άστοχη έξοδο του Κυριακίδη, σε εκτέλεση κόρνερ, ο Ομπόντο απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Το ίδιο αλλά στην απέναντι πλευρά συνέβη στο 33΄, όταν ο Γκορμπούνοφ «έχασε» τη φάση και ο Κοντοές τοποθετημένος στη γραμμή της εστίας του πέταξε την μπάλα κόρνερ, στην  τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους καθώς παρά την ταχύτητα και το ρυθμό του οι κλασικές ευκαιρίες έλειψαν σε αυτό το διάστημα.

Το καταιγιστικό πρώτο πεντάλεπτο της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου στην επανάληψη επιβραβεύθηκε με το γκολ του Κλέιτον στο 49΄, ο οποίος απέφυγε στη μεγάλη περιοχή Λαζαρίδη και Δημούτσο και με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ ο ίδιος τρία λεπτά νωρίτερα είχε σουτάρει άστοχα σε φάουλ από τη γραμμή της περιοχής.

Στο 56΄ ο αγώνας διακόπηκε για έξι λεπτά λόγω του τραυματισμού του πρώτου βοηθού Γιώργου Σταυρουλάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε τελικώς να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον τέταρτο διαιτητή, τον Απόστολο Αμπάρκιολη.

Σε ένα δίλεπτο - «φωτιά» η Ξάνθη έχασε ισάριθμες ευκαιρίες, καθώς αρχικά στο 69΄ ο Νάστος δεν έδιωξε σωστά υπό την πίεση του Λουσέρο και ο Καπετάνος με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δοκάρι του (εξουδετερωμένου) Γκορμπούνοφ, ο οποίος στο 71΄ νίκησε τον Κλέιτον και διαφύλαξε την εστία του από ένα δεύτερο γκολ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις