Μπάσκετ: Ντέρμπι σε Πυλαία και Δράμα

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 13:34
UPD:13:44
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Με δύο πολύ σημαντικούς αγώνες ολοκληρώνεται απόψε η 20ή αγωνιστική στην Α1 Ανδρών, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό της Πυλαίας (19:00, Novasports 2) και τον ΚΑΟΔ να φιλοξενεί στη Δράμα τον Παναθηναϊκό (17:00, Novasports 2) .

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είναι αρκετά πιθανό να κρίνει σε σημαντικό βαθμό τόσο τη μάχη για τις πρώτες δύο θέσεις στην κανονική περίοδο, όσο και για την τρίτη.  

Αν οι δύο «αιώνιοι» νικήσουν και εφόσον συνεχίσουν έτσι ως το μεταξύ τους παιχνίδι, η πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά των τελικών θα κριθεί στο μεταξύ τους παιχνίδι, στο ΟΑΚΑ, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα υπερασπιστούν το +6 από το ΣΕΦ.

Αντίθετα, αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί σήμερα και ο Παναθηναϊκός νικήσει, τότε η πρώτη θέση θα κριθεί (εφόσον δεν υπάρξουν απώλειες στο ενδιάμεσο) και πάλι στο ΟΑΚΑ, με το νικητή να είναι πρώτος.

Αν όμως σήμερα οι «πράσινοι» χάσουν και οι «ερυθρόλευκοι» νικήσουν, τότε ο Ολυμπιακός θα χάσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο μόνο εκουσίως, αφού θα έχει πια προβάδισμα δύο νικών συν το «μαξιλάρι» της διαφοράς των έξι πόντων.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να νικήσει εντός έδρας Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για πρώτη φορά μετά την περίοδο 2003-2004 για να βρεθεί μόνος στην τρίτη θέση, μετά την ήττα του Άρη στη Ρόδο από τον Κολοσσό.

Ο «Δικέφαλος» θα παραταχθεί πλήρης, σε αντίθεση με τον αντίπαλό του που θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Σπανούλη, Πέτγουεϊ, Κατσίβελη και Τσαϊρέλη

Στη Δράμα, ο Παναθηναϊκός θα παίξει χωρίς τους Νέλσον και Μπλουμς, οι οποίοι έμειναν στην Αθήνα για να ξεκουραστούν, ενώ η μακεδονική ομάδα που παλεύει για την παραμονή θα παίξει χωρίς τον τραυματία Τσαλδάρη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις