Champions League: Στα προημιτελικά η Πόρτο, «σκόρπισε» 4-0 τη Βασιλεία

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 23:43
UPD:11/03/2015 00:56
REUTERS/MIGUEL VIDAL

Στο 56΄ ο Κασεμίρο έγραψε το 3-0 με φάουλ από περίπου 30 μέτρα (!) δίνοντας διάσταση στη νίκη των γηπεδούχων, την οποία διεύρυνε στο 75΄ ο Καμερουνέζος Αμπουμπακάρ διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

A- A A+

Εύκολη πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ -για πρώτη φορά ύστερα από έξι χρόνια- πήρε η Πόρτο εις βάρος της Βασιλείας, καθώς έχοντας το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Σεντ Γιάκομπς Παρκ» αξιοποίησε το πλεονέκτημα της έδρας της, νίκησε εύκολα με 4-0 και άφησε εκτός συνέχειας τους Ελβετούς.

Η επιθετικότητα με την οποία ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι απέφερε το γρήγορο γκολ που επιζητούσαν, καθώς στο 14΄ ο Μπραχίμι νίκησε τον Βάτσλικ με απευθείας εκτέλεση φάουλ κι άνοιξε το σκορ, με το πέμπτο φετινό τέρμα του στη διοργάνωση.

Στο 17ο λεπτό η τύχη έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Ντανίλο, που από τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς συγκρούστηκε με τον τερματοφύλακά του, τον Φαμπιάνο, και αποχώρησε από το «Ντραγκάο» σε φορείο και με κολάρο για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Η Βασιλεία είχε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, κάνοντας αισθητή την παρουσία της μόλις στο 32ο λεπτό, όταν το αξιόλογο σουτ του Στρέλερ πέρασε πάνω από το δοκάρι της Πόρτο, για να «απαντήσει» στο επόμενο λεπτό με ένα επίσης εξαιρετικό (μόλις άστοχο) σουτ ο Αμπουμπακάρ, ενώ στο 43΄ το σουτ του Ζούφι (Βασιλεία) είχε την ίδια κατάληξη.

Η Πόρτο «κλείδωσε» τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 47ο λεπτό ο Μπραχίμι έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και τροφοδότησε τον Ερέρα, ο οποίος νίκησε τον Βάτσλικ για το 2-0.

Στο 56΄ ο Κασεμίρο έγραψε το 3-0 με φάουλ από περίπου 30 μέτρα (!) δίνοντας διάσταση στη νίκη των γηπεδούχων, την οποία διεύρυνε στο 75΄ ο Καμερουνέζος Αμπουμπακάρ διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις