Champions League: Στους «8» με αποδοκιμασίες η Ρεάλ, ήττα 3-4 στη Μαδρίτη από Σάλκε

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 23:42
UPD:23:48
REUTERS/SUSANA VERA
A- A A+

Η Ρεάλ τα… χρειάστηκε από την ελλιπέστατη Σάλκε (δέκα απόντες!), είδε τους Γερμανούς να προηγούνται τρεις φορές στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αλλά η κλάση του Κριστιάνο Ρονάλντο «ξόρκισε» το «κακό» και επέτρεψε στην κάτοχο του τίτλου να προκριθεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης παρά την ήττα με 3-4, καθώς είχε την «ασφάλεια» από τη νίκη με 2-0 στη Γερμανία.

Οι γηπεδούχοι επιβεβαίωσαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ότι δεν πατούσαν καλά στο χορτάρι, καθώς η ήττα στο πρωτάθλημα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, που επέτρεψε στην Μπαρτσελόνα να τούς προσπεράσει στη βαθμολογία, κλόνισε την αυτοπεποίθηση των παικτών της Ρεάλ.

Οι «βασιλικοί μπλε» από το Γκελζενκίρχεν έριξαν κάποιες… προειδοποιητικές βολές με κάποιες γρήγορες και επικίνδυνες αντεπιθέσεις τους και τελικά προηγήθηκαν στο 20΄ με το διαγώνιο σουτ του Φουκς, στο οποίο ο Κασίγιας δεν είχε απάντηση.

Το ευτύχημα όμως για τους ποδοσφαιριστές του Κάρλο Αντσελότι ήταν ότι πέντε λεπτά αργότερα έφτασαν στην ισοφάριση με κεφαλιά (σε εκτέλεση κόρνερ) του Ρονάλντο, που έγινε έτσι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων.

Παρά την ισοφάριση όμως οι Ισπανοί όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν αλλά η απόδοσή τους έφθινε με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, στο 39΄ από μεγάλο σφάλμα του Βαράν ο Χούντελααρ έκανε την προβολή προ του Κασίγιας αστοχώντας ελάχιστα, στο 40΄ η «οβίδα» του Ολλανδού τράνταξε το δοκάρι.

Στο 41΄ όμως ο πρώην επιθετικός της «βασίλισσας» έγραψε το 1-2 παίρνοντας το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Κασίγιας στο σουτ του Μάγερ, αλλά ο φύλακας-άγγελος των γηπεδούχων, Ρονάλντο, έκανε το 2-2 στο 45΄ διώχνοντας (προσωρινά) τα «σύννεφα» και τις φωνές αποδοκιμασίας που ακούγονταν αρκετή ώρα.

Το ίδιο εντυπωσιακό ήταν και το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο 53΄ ο Μπενζεμά έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά στο 57΄ ο Σανέ ισοφάρισε με ένα εξαιρετικά τεχνικό σουτ, που άφησε όρθιο τον Κασίγιας και να γράψει το 3-4 πάλι ο Χούντελαρ στο 84΄ κάνοντας... θρίλερ το φινάλε, όταν στο 90΄ ο Κασίγιας απέκρουσε στη γωνία του το σουτ του Χέβεντες σώζοντας την ομάδα του από έναν επονείδιστο αποκλεισμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις