Champions League: Άρσεναλ - Μονακό 1-3

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 23:38
UPD:23:47
REUTERS/John Sibley
A- A A+

Στο Λονδίνο έγινε η έκπληξη των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η ρωμαλέα και καλοστημένη Μονακό νίκησε την Άρσεναλ 3-1 και απέκτησε σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει της ρεβάνς στο «Λουϊ Ντε», στις 17 Μαρτίου.

Οι «κανονιέρηδες» πίεσαν στο πρώτο εικοσάλεπτο και φώναξαν στο 10΄ για χέρι του Γουάλας στην περιοχή, αλλά ο Αϊτεκίν «έχασε» τη φάση. Στο 24΄ η κεφαλιά του Ζιρού έστειλε την μπάλα άουτ αλλά στη συνέχεια οι Μονεγάσκοι με σωστή πίεση κάλυψαν τους χώρους και δεν απειλήθηκαν.

Προϊόντος του χρόνου η πίεση της Άρσεναλ «καταλάγιασε» και οι Γάλλοι βρήκαν την ευκαιρία όχι μόνο να βγουν μπροστά αλλά να σκοράρουν κιόλας στο 38ο λεπτό, όταν στο μακρινό σουτ του Κοντόγκμπια η μπάλα κόντραρε στον Μερτσεσάκερ και κατέληξε στα δίχτυα του Οσπίνα!

Σαν να μην έφτανε αυτό η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έφτασε στο 0-2 στο 53΄με τον Μπερμπάτοφ, από ασίστ του Μαρσιάλ, για να χάσει στο 57΄ την ευκαιρία του αγώνα ο Ζιρού, όταν μετά την απόκρουση του Σούμπασιτς στο σουτ του Σάντσεζ πέταξε την μπάλα άουτ σε άδεια εστία!

Στο 64΄ η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Γουόλκοτ πλάσαρε, ο Σούμπασιτς απέκρουσε, ο Γουέλμπεκ ξανασούταρε και ο Γουάλας έστειλε με το σώμα την μπάλα σε κόρνερ.

Το φινάλε του αγώνα επεφύλασσε όμως κι άλλες συγκινήσεις, καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσάμπερλεν μείωσε σε 2-1, αλλά ο Καράσκο έσβησε κάθε όνειρο των γηπεδούχων ελάχιστα πριν τη λήξη.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις