Champions League: Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα 1-2

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 23:37
UPD:23:40
EPA/Peter Powell

Φωτογραφία του αγώνα.

A- A A+

Next… year είπε στη Μάντσεστερ Σίτι η Μπαρτσελόνα μετά τη νίκη στο «Έτιχαντ» με 2-1 επί της πρωταθλήτριας Αγγλίας, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «μπλαουγκράνα» πέτυχαν τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη επί ισάριθμων συναντήσεων με τους «πολίτες», των οποίων είχαν επικρατήσει πέρυσι (νίκη - ισοπαλία) στην ίδια φάση της διοργάνωσης και έγιναν το φαβορί για την πρόκριση, με τη ρεβάνς να διεξάγεται στο «Καμπ Νου» στις 18 Μαρτίου.

Τη διαφορά απόψε έκανε ένας μεγάλος Λουίς Σουάρες, ο οποίος «σμπαράλιασε» το κέντρο άμυνας της Σίτι σκοράροντας στο 16ο και 30ό λεπτό, ενώ είχε χάσει και σπουδαίες ευκαιρίες στο 12΄ και το 26΄.

Η Σίτι μπήκε πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και η επιμονή της ανταμείφθηκε στο 69ο λεπτό με τον Αγουέρο να μειώνει ύστερα από κλέψιμο της μπάλας στον Μέσι, κι ενώ προηγουμένως οι γηπεδούχοι είχαν χάσει ευκαιρίες με τους Τζέκο (48΄, 49΄) και τον σκόρερ στο 54΄.

Η αποβολή του Κλισί, όμως, με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 74΄ για μαρκάρισμα στον Ντάνι Άλβες ανέτρεψε τα σχέδια του Πελεγκρίνι, καθώς η ομάδα του με παίκτη λιγότερο δεν μπορούσε να πιέσει αποτελεσματικά, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ενδιαφέρθηκε να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζαμπαλέτα υπέπεσε σε πέναλτι επί του Μέσι, αλλά ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα νικήθηκε στην εκτέλεση από τον Χαρτ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις