Ν. Αναστασιάδης: Υπό προϋποθέσεις η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 17:46
UPD:17:50
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

O κ. Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), υπογράμμισε ότι «πρέπει πρώτα να ακυρωθεί η παράνομη τουρκική Navtex, να αποσυρθεί το “Μπαρμπαρός”, και μακράν εκβιασμών ή απειλών να επαναρχίσει ο διάλογος».

A- A A+

«Δεν υπάρχει προοπτική επανέναρξης των απευθείας διαπραγματεύσεων, για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος, εάν δεν διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για διάλογο με ελεύθερη βούληση, ώστε να υπάρξει συμφωνία, που δεν θα αφήνει νικητές και ηττημένους» ανέφερε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), υπογράμμισε ότι «πρέπει πρώτα να ακυρωθεί η παράνομη τουρκική Navtex, να αποσυρθεί το “Μπαρμπαρός”, και μακράν εκβιασμών ή απειλών να επαναρχίσει ο διάλογος».

Είπε δε ότι σημαντική συμβολή σε αυτό έχει να διαδραματίσει η τουρκική κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι άρχισε σήμερα διήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για συνέχιση της συζήτησης της κατάστασης στο Κυπριακό.

Ο κ. Αναστασιάδης έκανε αναφορά και στην οικονομία, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της κυπριακής οικονομίας το 2015.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η επιτυχία στα τεστ αντοχής έχουν αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα.

Αναφερόμενος στο θέμα των εκποιήσεων ενυπόθηκων ακινήτων ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε ότι ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί, γιατί ενσυνείδητα η κυβέρνηση δεν κατέθεσε τους σχετικούς κανονισμούς, προσθέτοντας ότι υπάρχει επαρκής προστασία για τις ευάλωτες ομάδες και ιδιαίτερα της πρώτης κατοικίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή