Κυπριακό και διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο της επίσκεψης Αναστασιάδη στη Μόσχα

Μεταξύ 24ης και 27ης Φεβρουαρίου
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 14:43
UPD:14:43
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Μόσχα, ο κ. Αναστασιάδης (φωτ. αρχείου) θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

A- A A+

Επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Μόσχα, ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας (κάτω σώμα του ρωσικού κοινοβουλίου) Σεργκέι Ναρίσκιν.

Αντικείμενο των συναντήσεων τους θα είναι το Κυπριακό, οι σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας και τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσής τους, οι σχέσεις Ε.Ε.- Ρωσίας, το ουκρανικό ζήτημα και οι περιφερειακές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Αναμένεται ακόμη να υπογραφεί σειρά συμφωνιών σε διάφορους τομείς διμερούς συνεργασίας.

Ο κ. Αναστασιάδης θα μιλήσει στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Μόσχας με θέμα το Κυπριακό και τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ θα έχει συνάντηση με τους αρχισυντάκτες των κύριων μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας.

Στις 26 Φεβρουαρίου ο Κύπριος πρόεδρος θα μεταβεί στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα έχει συνάντηση με τον κυβερνήτη της πόλης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή