Συμβούλιο Ασφαλείας: Άνανδρη και απεχθής η πράξη του Ισλαμικού Κράτους

Ομόθυμη καταδίκη του αποκεφαλισμού 21 Αιγύπτιων χριστιανών στη Λιβύη
Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 17:32
UPD:17:38
Reuters/REUTERS TV

Τα 15 κράτη - μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασαν «έντονα» τους αποκεφαλισμούς 21 Αιγυπτίων χριστιανών κοπτών στη Λιβύη.

A- A A+

Τα 15 κράτη - μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασαν «έντονα» τους αποκεφαλισμούς 21 Αιγυπτίων χριστιανών κοπτών στη Λιβύη, ενέργεια την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.), την οποία χαρακτήρισε «άνανδρη και απεχθή», κρίνοντας ότι καταδεικνύει «για άλλη μια φορά τη βαρβαρότητα» των τζιχαντιστών.

Με ομόφωνη ανακοίνωσή του, το Σ.Α. διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι το ΙΚ θα «αποτύχει», ενώ τόνισε ότι «η μισαλλοδοξία, η βία και το μίσος πρέπει να ξεριζωθούν».

Το Συμβούλιο τονίζει ότι «αυτές οι πράξεις βαρβαρότητας οι οποίες διαπράττονται από το Ι.Κ. δεν εκφοβίζουν αλλά ενισχύουν την αποφασιστικότητα» των κρατών μελών του να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του Ι.Κ..

EURONEWS

Υπενθύμισε τις αποφάσεις που έχει εγκρίνει ήδη το όργανο, ενώ νωρίτερα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσαν να συγκληθεί το ΣΑ για να αποφασίσει τη λήψη «νέων μέτρων» εναντίον του Ι.Κ..

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, από τη δική του πλευρά, κατήγγειλε την πράξη ως «βάρβαρη ενέργεια», ενώ τόνισε ότι «ο διάλογος» θα δώσει «την καλύτερη ευκαιρία στη Λιβύη να ξεπεράσει την τρέχουσα κρίση» την οποία αντιμετωπίζει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή