Ιράκ: Ετοιμαζόμαστε να ανακαταλάβουμε τη Μοσούλη, δηλώνει ο πρωθυπουργός

«Σε συνεργασία με Κούρδους και Αμερικανούς»
Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 15:18
UPD:15:20
BBC News
A- A A+

Ο πρωθυπουργός του Ιράν Χάιντερ Αλ Αμπάντι δήλωσε ότι οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση για την ανακατάληψη της Μοσούλης, στο βορρά της χώρας, η οποία βρίσκεται εδώ και μήνες στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους.

Ο κ. Αμπάντι ανέφερε στο δίκτυο BBC ότι ευελπιστεί η Μοσούλη να έχει απελευθερωθεί εντός των επόμενων μηνών και με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Η Μοσούλη, η οποία είχε πληθυσμό ο οποίος ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο πολίτες, έπεσε στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι αισθάνθηκε «ενοχλημένος» τους πρώτους μήνες της πρωθυπουργίας του από τους «αργούς ρυθμούς» με τους οποίους ερχόταν η έμπρακτη διεθνής βοήθεια στο Ιράκ για τη διεξαγωγή της μάχης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται, σύμφωνα με τον κ. Αμπάντι, να έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

Κατέληξε δε σημειώνοντας ότι η επιτυχία της επιχειρήσης θα εξαρτηθεί από τον βαθμό συνεργασίας των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων με τις ένοπλες δυνάμεις (Πεσμεργκά) του ημιαυτόνομου εντός Ιράκ Κουρδιστάν, αλλά και με τις αμερικανικές δυνάμεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή