Αίγυπτος προς Διεθνή Συμμαχία: Να πλήξουμε το Ι.Κ. και μέσα στη Λιβύη

Στηρίζουν το Κάιρο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 13:42
UPD:13:45
REUTERS/US NAVY

Τόσο η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης όσο και η Αίγυπτος ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι έπληξαν από αέρος στόχους του Ισλαμικού Κράτους εντός του λιβυκού εδάφους (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Η Αίγυπτος κάλεσε την υπό τις ΗΠΑ διεθνή συμμαχία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος να πλήξει θέσεις της οργάνωσης όχι μόνον στη Συρία και στο Ιράκ, αλλά και στη Λιβύη, όπου πλέον ελέγχει συγκεκριμένους θύλακες και όπου αποκεφάλισε 21 Αιγύπτιους χριστιανούς κόπτες (μονοφυσίτες).

Τόσο η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης όσο και η Αίγυπτος ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι έπληξαν από αέρος στόχους του Ισλαμικού Κράτους εντός του λιβυκού εδάφους.

EURONEWS

«Η Αίγυπτος ανανεώνει την έκκλησή της για διεθνή δράση εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Νταές (σ.σ. αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους). Πρέπει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατική αυτή οργάνωση και άλλες ομόλογές της στο έδαφος της Λιβύης», αναφέρει το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Εμιράτα: Είμαστε δίπλα στην Αίγυπτο

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) δήλωσαν ότι στέκονται δίπλα στην Αίγυπτο στη μάχη της τελευταίας ενάντια στις ισλαμιστικές οργανώσεις οι οποίες ευθύνονται για το θάνατο των 21 Αιγύπτιων ομήρων στη Λιβύη, ενώ κάλεσαν σε πάλη για τον εκμηδενισμό του Ισλαμικού Κράτους σε ολη την περιοχή της βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

EURONEWS

«Στεκόμαστε δίπλα σας και κοντά σας σε όλα τα βήματα και μέτρα τα οποία λαμβάνετε για να εκμηδενίσετε την τρομοκρατία και τις τρομοκρατικές οργανώσεις», τόνισε ο πρόεδρος των Εμιράτων, σεΐχης Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχαγιάν.

Ο κ. Ναχαγιάν χαρακτηρίζει ακόμη «φρικτό έγκλημα» τη δολοφονία των 21 Αιγυπτίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή