Νίκησε ΟΦΗ (3-2) και περιμένει Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015 16:54
UPD:16/02/2015 12:25
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ BIRNTAC
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε πολύ περισσότερο από όσο αναμενόταν στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ, νίκησε όμως με 3-2 τους ελλιπείς Κρήτες στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής, πήρε ρεβάνς για την ήττα στον πρώτο γύρο (1-2) και επανέφερε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους έξι βαθμούς ενόψει του μεταξύ τους ντέρμπι την επόμενη Κυριακή, στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Σε ένα παιχνίδι που πήρε γρήγορο ρυθμό από την αρχή οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ύστερα από ωραία σχεδιασμένη επίθεση ο Μπεργκ βρήκε τον Καρέλη που με τη σειρά του έδωσε στον Πέτριτς, το σουτ του Κροάτη κόντραρε και στην επαναφορά ο Καρέλης άνοιξε το σκορ.

Στο 18΄ μια κεφαλιά του Μακρή βρήκε τον Στιλ σε ετοιμότητα, αλλά στο 26ο λεπτό ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δεν κατόρθωσε να αντιδράσει στο απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Μονιάκη, που έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα του Άγγλου γκολκίπερ για το 1-1.

Στο 39΄ ο Λόρια επενέβη σωτήρια σε σουτ του Χουχούμη και στο 44΄ ο ΟΦΗ έφτασε σε πλήρη ανατροπή για το πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Μερεμπασβίλι ευστόχησε από τα 11 μέτρα κάνοντας το 2-1, στο πέναλτι που είχε καταλογίσει ο διαιτητής Δημητρόπουλος ένα λεπτό νωρίτερα, σε μαρκάρισμα του Τριανταφυλλάκου στον Τζορτζ.

Ο Παναθηναϊκός πάντως ευτύχησε να φτάσει στο 2-2 νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό, όταν σε μακρινό σουτ του Πράνιτς η μπάλα βρήκε και στο κεφάλι του Μακρή πριν καταλήξει στα δίχτυα, ενώ στο 59΄ ο Καρέλης σούταρε από κοντά στο δοκάρι του Λόρια.

Ο διεθνής επιθετικός «εξιλεώθηκε» όμως στο 75ο λεπτό γράφοντας το 2-3 στο παιχνίδι των ανατροπών, ύστερα από γύρισμα του Χουχούμη στο σημείο του πέναλτι. Αρκετά νωρίτερα, πάντως, οι δυνάμεις είχαν αρχίσει να εγκαταλείπουν τους ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου, που εδώ και αρκετό καιρό παλεύει για την ύπαρξή της στη Σούπερ Λίγκα στηριζόμενη σε ένα ρόστερ 15-16 παικτών.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις