Ευρωλίγκα: «Λύγισε» και τον Ερυθρό Αστέρα ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ (74-69)

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 23:38
UPD:23:42
ICON PRESS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

«Έπαιξε με την φωτιά», αλλά τελικά… δεν κάηκε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» με κορυφαίο τον αρχηγό τους, Δημήτρη Διαμαντίδη (11 π.-10 ασίστ) κατάφεραν να πάρουν μεγάλη νίκη στο κλειστό του ΟΑΚΑ επί του Ερυθρού Αστέρα με 74-69 και σε συνδυασμό με την χθεσινή ήττα της Μακάμπι από την Άλμπα, η ελληνική ομάδα πέρασε στην 2η θέση του 5ου ομίλου με το κλείσιμο της «αυλαίας» του πρώτου γύρου του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα του Ιβάνοβιτς ξέφυγε με 20 πόντους στην πρώτη περίοδο, αλλά ο Ερυθρός Αστέρας όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά, αλλά έφτασε πολύ κοντά στην 2η νίκη του στην Β΄ φάση του θεσμού. Η κλάση του Διαμαντίδη, όμως, στα τελευταία κρίσιμα λεπτά κι ένα μεγάλο τρίποντο του Σλότερ χάρισαν στο «τριφύλλι» την 5η του νίκη σε 7 ματς και στο επόμενο εκτός έδρας ματς με τη Μακάμπι στο Ισραήλ θα παιχτεί σε μεγάλο βαθμό η 2η θέση του γκρουπ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στο πρώτο 10λεπτο, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση.

Οι «πράσινοι» με ρεσιτάλ μπάσκετ πέτυχαν 26 πόντους και δέχτηκαν μόλις 6, επίδοση που δεν είχαν επαναλάβει μέχρι τώρα στην έδρας τους στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας.

Ο Γκιστ με 9 πόντους (3/4 διπ. και 1/2 τρ.) και ο Διαμαντίδης με 6 (2/2 τρ. και 4 ασίστ) ήταν μακράν οι κορυφαίοι των «πρασίνων», που από πολύ νωρίς έδειξαν ότι ήθελαν να περάσουν ένα… ήσυχο βράδυ.

Η εικόνα, όμως, στη δεύτερη περίοδο ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Οι Σέρβοι εκμεταλλευόμενοι την χαλάρωση των γηπεδούχων και τις αλλαγές που έκανε ο Ιβάνοβιτς για να ξεκουράσει τους βασικούς, κατάφεραν να «μαζέψουν» τη διαφορά και λίγο πριν το κλείσιμο του ημιχρόνου μείωσαν σε 29-33, δίδοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Με ένα μικρό σερί 4-0 το πρώτο μέρος βρήκε το «τριφύλλι» στο +8 (37-29).

Με το Μπόμπαν Μαριάνοβιτς να κυριαρχεί στη ρακέτα του Παναθηναϊκού και να πετυχαίνει 15 πόντους στην 3η περίοδο, ο Ερυθρός Αστέρας που βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 13 πόντους στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, έκανε σερί 12-0 και περίπου 3.5 λεπτά πριν το τέλος μείωσε σε 46-47. Το 10λεπτο τελικά έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με… βραχεία κεφαλή (52-51).

«Έπεσαν κορμιά» στην τελευταία περίοδο, με τους Σέρβους να παίρνουν προβάδισμα 5 πόντων (60-65), αλλά ο Παναθηναϊκός με σερί 10-0 πέρασε μπροστά 70-65 περίπου 1.33΄΄ πριν τη λήξη και πήρε τη μεγάλη νίκη, μετά το άστοχο τρίποντο του Γουίλιαμς στο τέλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις