Ι. Κασουλίδης: Πιθανή έξοδος από το μνημόνιο έως το τέλος του 2015

«Εκτεθειμένη η Τουρκία»
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 16:27
UPD:16:27
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κσουλίδης.

A- A A+

Εάν ενεργήσει σωστά, η Κύπρος μπορεί να βγει στις αγορές πολύ σύντομα και το μνημόνιο να τελειώσει μέχρι το τέλος του χρόνου, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν ήρθε η ώρα να ζητηθεί επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Σχολιάζοντας ενδεχόμενη συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας, η οποία να οδηγεί στην επίλυση της κρίσης, ο κ. Κασουλίδης ευχήθηκε μια τέτοια συμφωνία να ανοίγει δρόμο για να μπορέσει να υπάρξει συνεννόηση.

«Η κριτική δεν μπορεί να στρέφεται μόνο εναντίον της Ελλάδας, αλλά πρέπει να δημιουργήσει και αυτοκριτική για την οικονομική κατάσταση την οποία βρίσκεται σήμερα η Ευρωζώνη», ανέφερε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. 

Όσον αφορά τα τουρκικά πλοία που κινούνται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, ο επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τρόπος η Κύπρος να εκδιώξει τα πλοία και πρόσθεσε ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτεθειμένη με την απειλή της χρήσης βίας από πλευράς της.

Ερωτηθείς τέλος εάν θα αλλάξει κάποια στιγμή η κατάσταση στο Κυπριακό, υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη διεθνή νομιμότητα και τη διεθνή αναγνώριση, την οποία και πρέπει να διαφυλάξει, ενώ η Τουρκία έχει με το μέρος της τη δύναμη των όπλων και την απειλή της χρήσης τους.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή