Ισπανία: «Πεντάρα» στο «Σαν Μαμές» η Μπαρτσελόνα

Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2015 23:48
UPD:23:50
REUTERS/VINCENT WEST
A- A A+

«Φτιαγμένη» για τον τίτλο είναι η Μπαρτσελόνα, η οποία συνέτριψε με 5-2 την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές» και πλησίασε στο -1 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης.

«Φωτιά» πήρε το πρωτάθλημα της πριμέρα ντιβιζιόν στην 22η αγωνιστική, μετά το διασυρμό της Ρεάλ Μαδρίτης στο ντέρμπι με τη «συμπολίτισσα», Ατλέτικο (0-4), η οποία μείωσε στο -4 από την κορυφή.

Η Μπαρτσελόνα, με δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι (15΄,62΄), πέρασε πολύ πιο εύκολα απ' ότι αναμενόταν από την χώρα των Βάσκων, επικρατώντας με 5-2 της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Σουάρες στο 26΄ έκανε το 0-2 και στο  60΄ οι γηπεδούχοι με το γκολ του Ρίκο πίστεψαν στην ανατροπή, αλλά μέσα στο επόμενο 5λεπτο δέχτηκαν δύο γκολ (στην φάση με το Μέσι είχε και συμμετοχή ο Όσκαρ ντε Μάρκος), το τέταρτο από το Νεϊμάρ που έφτασε τα 16 τέρματα στο πρωτάθλημα, ενώ 24 έχει ο Μέσι. Στο 67΄ ο Αντούριθ μείωσε σε 2-4 και στο 86΄ ο Πέδρο με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τις ελπίδες που έχει για να παίξει στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ διατήρησε η Βαλένθια, μετά το σπουδαίο «διπλό» στη Βαρκελόνη επί της Εσπανιόλ (1-2). Ο Πιάτι στο 62΄ πέτυχε το 0-1 και στο 85΄ με αυτογκόλ του γκολκίπερ των γηπεδούχων, Πάου Λόπεθ, έγινε το 0-2. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 89΄ με τον Γκαρσία.

Την έκπληξη της αγωνιστικής έκανε η Χετάφε, που επικράτησε στη Μαδρίτη της Σεβίλλης με 2-1. Οι γηπεδούχοι με το πολύτιμο «τρίποντο» πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνουν για την αποφυγή του υποβιβασμού, ενώ οι Ανδαλουσιάνοι υποχώρησαν στην 5η θέση, δύο βαθμούς πιο πίσω από την 4η Βαλένθια.

Ο Βάθκεθ με πέναλτι στο 29΄ έβαλε μπροστά την Χετάφε, ωστόσο, στο 67΄ με τον Κρικόβιακ οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια. Πέντε λεπτά πριν τη λήξη ο Πέδρο Λεόν χάρισε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα της πρωτεύουσας.

Στο ντέρμι των ουραγών, τέλος, η Αλμερία πήρε τεράστια εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Κόρντομπα, που παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού.

Αν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 10΄ με τον Καρτάμπια, μέσα σε 5 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο (61΄-66΄) ο Μίτσελ με δύο γκολ ανέτρεψε το σκηνικό.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις