Λαφαγέτ: «Λάθος μας εάν επαναπαυθούμε»

Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 11:33
UPD:15:15
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να χαλαρώσει σε καμία περίπτωση μετά τη νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σύμφωνα με τον Όλιβερ Λαφαγέτ.

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ των «ερυθρόλευκων» μίλησε στο www.sport-fm.gr για τη μεγάλη επιτυχία επί των Ρώσων, στάθηκε ιδιαίτερα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα για την πρόκριση, αλλά δεν θα πρέπει να... χαλαρώσει καθόλου για να μη βρεθεί προ εκπλήξεως.

«Είχαμε πνεύμα νικητή, το πιστέψαμε και τα καταφέραμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα», είπε ο Λαφαγέτ, ο οποίος θεωρεί ότι όταν ο Ολυμπιακός παίζει καλή άμυνα, τότε όλα γίνονται πιο εύκολα:

«Παίξαμε εξαιρετική άμυνα, αλλά και επιθετικά ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες του προπονητή μας, ο οποίος στο ημίχρονο μας είπε ότι πρέπει να σκεφτόμαστε την κάθε μας κίνηση και να παίζουμε ομαδικά. Το κάναμε κι όταν το εφαρμόζουμε αυτό μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Το μεγαλύτερο προσόν μας είναι η άμυνα. Με την καλή άμυνα βγάζουμε εύκολα καλάθια στους αιφνιδιασμούς, παίρνουμε αυτοποεποίθηση και σουτάρουμε καλύτερα».

Ο Αμερικανός θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το πλεονέκτημα έδρας αρκεί «... να μην χαλαρώσουμε καθόλου. Η αλήθεια είναι ότι μετά από 5 νίκες σε 6 ματς έχουμε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, έτσι ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων. Πιστεύω ότι και το πλεονέκτημα έδρας είναι στις δυνατότητές μας, αλλά θα ήταν μεγάλο λάθος να πιστέψουμε ότι όλα έχουν τελειώσει. Δεν θα πρέπει με τίποτα να επαναπαυθούμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις