Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός σταμάτησε την ΤΣΣΚΑ

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 23:38
UPD:06/02/2015 01:29
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN

Στιγμιότυπο του αγώνα.

A- A A+

Στον Πειραιά σταμάτησε η ξέφρενη φετινή πορεία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Ευρωλίγκα, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 84-76 των Ρώσων και να τούς υποχρεώνει στην πρώτη ήττα μετά από 15 αγώνες, αποδεικνύοντας εμφατικά πως «ουδείς αήττητος».

Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν αλώβητο το ΣΕΦ και πανηγύρισαν δικαίως μια μεγάλη νίκη στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής στο Top-16, ενώ κάνοντας το 5-1 πέρασαν στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου, αφού υπερτερούν των Ρώσων στην ισοβαθμία. 

Ο Ολυμπιακός του πρώτου δεκαλέπτου (0/4 τρίποντα, 1/4 βολές) δεν μπορούσε να ακολουθήσει στα ριμπάουντ και είχε εγκλωβιστεί στην αντίπαλη άμυνα, ως εκ τούτου λοιπόν βρέθηκε στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης να χάνει 6-13 και δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά ως το τέλος της περιόδου (11-17).

Η συνέχεια όμως ανήκε στους γηπεδούχους, που αν και με τον Σπανούλη στον πάγκο πέτυχαν 32 πόντους χωρίς να υποπέσουν σε λάθος (!) στο δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ η άμυνα με παγίδες και η κυριαρχία των Χάντερ, Πρίντεζη στις ρακέτες επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να τρέξει επιμέρους σκορ 14-5 και στο 13΄ να βρεθεί στο +3 (25-22).

Όταν μάλιστα άρχισαν να μπαίνουν τα τρίποντα (5/7 στο β΄ δεκάλεπτο) η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +8 στο 19ο λεπτό (40-32), με τα «πικ εν ρολ» της ΤΣΣΚΑ «απενεργοποιημένα» από την άμυνα των γηπεδούχων και κάπως έτσι το ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό προηγούμενο με 43-37.

Στην τρίτη περίοδο η ΤΣΣΚΑ με τον Χάινς εγκλωβισμένο προσπάθησε με άμυνα ζώνης να περιορίσει το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» στη ρακέτα της, αλλά με τους περιφερειακούς της να κάνουν εξαιρετικό παιχνίδι η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου διατήρησε τη διαφορά.

Ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την κυριαρχία στα επιθετικά ριμπάουντ (12 έναντι 4 της ΤΣΣΚΑ) για να ανανεώσει αρκετές επιθέσεις, ενώ με «μεγάλο» τρίποντο του Λοτζέσκι ξεκίνησε την τελευταία περίοδο έχοντας πια σοβαρή διαφορά (64-53). 

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα η πειραϊκή ομάδα έχασε προς το παρόν την αμυντική προσήλωσή της, είδε στο 35΄ την ΤΣΣΚΑ να ολοκληρώνει ένα επιμέρους 5-13 και να μειώνει σε 69-66, αλλά οι παίκτες της ήταν ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών και έφτασαν χωρίς καρδιοχτύπια στο 84-76.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις