Με Ντοσεβί και Μανιάτη 2-0 ο Ολυμπιακός τον Παναιτωλικό

Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015 21:20
UPD:21:33
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΣΑΓΙΑΣ ΤΑΚΗΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον Παναιτωλικό, ήταν όμως επίμονος, ουσιαστικός και ψύχραιμος και κατόρθωσε να φτάσει στη νίκη με 2-0 επί της ομάδας που ως απόψε μοιραζόταν με τους «ερυθρόλευκους» την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, επανακτώντας την πρώτη θέση στην κατάταξη της Σούπερ Λίγκας.

Οι γηπεδούχοι είχαν απόλυτη κυριαρχία και κατοχή μπάλας σε ποσοστό πλησίον του 70% στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δυσκολεύονταν να υπερκεράσουν τη σφιχτή ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι πίεζαν πολύ στην μπάλα και είχαν κοντά τις γραμμές τους.

Με τον Φορτούνη σε ρόλο οργανωτή στη θέση του ασθενή Ντομίνγκες και τους Κασάμι, Μανιάτη αμυντικούς μέσους για δεύτερο κατά σειρά παιχνίδι μετά την Ξάνθη, οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα είχαν θωρακισμένα τα μετόπισθεν και προσπαθούσαν να βρουν το χώρο για την τελική προσπάθεια, αλλά αυτό ήταν δύσκολο απέναντι στην καλοδουλεμένη ομάδα του Μάκη Χάβου.

Ο Παναιτωλικός μάλιστα απείλησε πρώτος, όταν στο 16ο λεπτό οι αμυντικοί του Ολυμπιακού μπερδεύτηκαν αλλά η έγκαιρη έξοδος του Ρομπέρτο προ του Άλβες έδωσε λύση στη δύσκολη κατάσταση που πήγε να δημιουργηθεί.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 27΄ με σουτ του Αφελάι που κόντραρε στον Εντζεγκέλε και η μπάλα κατέληξε κόρνερ, ελάχιστα δίπλα από την εστία του Στεφανάκου, ο οποίος έκανε διπλή απόκρουση στο 39΄, αρχικά σε νέο σουτ του Αφελάι και στη συνέχεια στην προσπάθεια του Φορτούνη.

Ο αντικαταστάτης του Ράφαελ στην εστία της ομάδας του Αγρινίου επενέβη αποτελεσματικά και στο 52΄, πρώτα στο σουτ του Ντοσεβί και ύστερα στο πλασέ του Μανιάτη, ενώ ο Μήτρογλου σπατάλησε σπάνια ευκαιρία σουτάροντας στα… ύψη από πολύ κοντά, στο 64΄.

Ο χρόνος πίεζε και ο Περέιρα αποφάσισε να αλλάξει τακτική στη σκακιέρα του αγώνα. Έξω λοιπόν οι Αφελάι και Φορτούνης, μέσα Ντουρμάζ και Μπενίτες για να παίξει με δύο επιθετικούς και ταυτόχρονα μετακίνηση του Ντοσεβί στον άξονα, για να έχει χώρο ο Γάλλος να ξεκινά τις κούρσες του και να μην περιορίζεται σε μονότονο και προβλέψιμο παιχνίδι στην πτέρυγα.

Στο 69΄ λοιπόν ο Ντοσεβί δικαίωσε τον προπονητή του «ξεκλειδώνοντας» το... μπετόν αρμέ του Παναιτωλικού, όταν από προσπάθεια για πάσα του Μήτρογλου η μπάλα κόντραρε και «στρώθηκε» μπροστά του, για να γράψει με αριστερό σουτ το 1-0.

Ο Ολυμπιακός ήταν σταθερός και πίεζε σωστά ψάχνοντας το κλέψιμο και την κόντρα, με τη σέντρα σουτ του Ντουρμάζ στο 79΄ να αποκρούεται δύσκολα σε κόρνερ από τον Στεφανάκο και τον «απελευθερωμένο» πια Ντοσεβί να έχει ένα αξιόλογο αλλά άστοχο σουτ ένα λεπτό αργότερα.

Τελικά οι γηπεδούχοι, που πάντως δεν απειλήθηκαν στο ελάχιστο μετά το 1-0, «κλείδωσαν» τη νίκη και τους τρεις βαθμούς που τούς επανέφεραν στο +2 από τον ΠΑΟΚ (και στο +8 από τον Παναθηναϊκό) στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ντουρμάζ έκανε έξοχη ενέργεια από τα δεξιά και γύρισε στον Μανιάτη, ο οποίος με δεξί πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις