Σούπερ Λίγκα: «Σκόνταψε» στη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός, 1-1, με τον Πανιώνιο

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015 21:18
UPD:21:23
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ACTION IMAGES

Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να νικήσουν το ψυχωμένο Πανιώνιο, που προσπάθησε με νύχια και με δόντια να διαφυλάξει το υπέρ του 1-0, αλλά στο 78΄ ήρθε η ισοφάριση για το «τριφύλλι».

A- A A+

Ισοπαλία που δυσκολεύει πάρα πολύ τις πιθανότητες που έχει για τον τίτλο απέσπασε στη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός από τον Πανιώνιο, με σκορ 1-1, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Το... θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα που έχει στο Β΄ γύρο ο Παναθηναϊκός δεν αποδεικνύεται στην πράξη. Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να νικήσουν το ψυχωμένο Πανιώνιο, που προσπάθησε με νύχια και με δόντια να διαφυλάξει το υπέρ του 1-0, αλλά στο 78΄ ήρθε η ισοφάριση για το «τριφύλλι».

Οι «κυανέρυθροι» (έχουν κι ένα ματς λιγότερο με τον Εργοτέλη στην Κρήτη) πήραν βαθμολογική ανάσα, αλλά περισσότερο χρειάζονται νίκες και όχι ισοπαλίες για να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό κι εφόσον αύριο το βράδυ ο Ολυμπιακός επικρατήσει στο Καραϊσκάκη του Παναιτωλικού ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί 8 βαθμούς μακριά από την κορυφή κι όπως γίνεται αντιληπτό θα χρειαστεί ένα θαύμα στις εναπομείνασες 15 αγωνιστικές για να καλύψει τη διαφορά αυτή από τον «αιώνιο» αντίπαλό του και να πάρει τον τίτλο. 

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς, ωστόσο, να είναι ιδιαίτερα απειλητικός προς την εστία του Πανιωνίου. Εάν εξαιρέσει κανείς την φάση του 25ου λεπτού, όταν ο Μπεργκ δεν έπιασε καλά το σουτ, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να βρουν τους διαδρόμους για να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων.

Από την πλευρά τους οι Νεοσμυρνιώτες περίμεναν κάτω από τη μεσαία γραμμή τους αντιπάλους τους και προσπαθούσαν στην αντεπίθεση να κάνουν τη ζημιά. Κι αν οι επιθετικές τους ενέργειες ήταν ελάχιστες, εντούτοις κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 33΄ με το εξαιρετικό γκολ του Μπουμάλ, μετά το κόρνερ που εκτέελέστηκε.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, μάλιστα, θα μπορούσε να είχε βάλει τις βάσεις για το «τρίποντο» στο 40΄, όταν ο Ιμπαγάσα εντελώς αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος με σκοπό να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση. Ξεκίνησε με την κλασική ευκαιρία από τον Καρέλη, ο οποίος στο 52΄ νικήθηκε από το Γιαννακόπουλο στο τετ-α-τετ που είχαν, ενώ δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο διεθνής επιθετικός βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 63΄ με το σουτ του Πέτριτς (η μπάλα βρήκε σε σώματα κι έφυγε κόρνερ) και τρία λεπτά μετά από καλή εκτίμηση της μπάλας από το Γιαννακόπουλο στο σουτ του Πέτριτς η μπάλα κατέληξε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο για το «τριφύλλι». 

Η πίεση των φιλοξενούμενων απέφερε καρπούς στο 78΄. Από το σουτ του Δώνη και την επέμβαση του Γιαννακόπουλου, η μπάλα έφτασε στον Κλωναρίδη που με τη σειρά του έδωσε στον Μπεργκ ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να πετύχει το 1-1.

Οι «κυανέρυθροι» είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη στο 86΄, όταν κέρδισαν πέναλτι στη διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα στο Γιάννου και στον Σίλντενφελντ. Ο Κολοβός το εκτέλεσε, αλλά ο Στιλ με μεγάλη επέμβαση απέτρεψε την ήττα για το «τριφύλλι». Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, μάλιστα, έκανε νέα σπουδαία επέμβαση στο 90ό λεπτό στο ψαλιδάκι του Γιάννου.

Το ματς ολοκληρώθηκε με τη μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Πράνιτς και το σουτ του Κροάτη ήταν απογοητευτικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις