Σούπερ Λίγκα: «Βυθίζεται» ο ΟΦΗ, ήττα με 4-1 στη Βέροια

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015 16:52
UPD:17:12
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ACTION IMAGES

Η αφαίρεση 6 βαθμών από τον ΟΦΗ, παραμονές του αγώνα, επηρέασε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία της ομάδας του Ηρακλείου και συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν καθιστά πολύ πιο δύσκολο στη συνέχεια το έργο της παραμονής.

A- A A+

«Πλώρη» για την πρώτη πεντάδα και τα πλέι οφ Ευρώπης έβαλε η Βέροια, η οποία νίκησε 4-1 τον ΟΦΗ στο εναρκτήριο ματς της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Το συγκρότημα του Γκρανέρο, ουσιαστικά, «καθάρισε» την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο απέναντι σε μία ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Η αποβολή του Τριποτσέρη στο 30΄ (δεύτερη κίτρινη) έκανε ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τους Κρήτες, που αν και ισοφάρισαν λίγα λεπτά αργότερα μέσα σε τρία λεπτά δέχτηκαν άλλα δύο τέρματα και παραδόθηκαν άνευ όρων.

Η αφαίρεση 6 βαθμών από τον ΟΦΗ, παραμονές του αγώνα, επηρέασε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία της ομάδας του Ηρακλείου και συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν καθιστά πολύ πιο δύσκολο στη συνέχεια το έργο της παραμονής.

Οι γηπεδούχοι είχαν 9 τελικές στα πρώτα 25 λεπτά (4 προς την εστία του Λόρια), σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που δεν κατάφεραν να απειλήσουν ούτε μία φορά. Στο 18΄ η Βέροια άνοιξε το σκορ με το πέναλτι του Μπεν (ανατροπή του Μπαργκάν από τον Κουτσιανικούλη), ενώ στο 30΄ ο Αμπάρκιολης είδε νέα παράβαση μέσα στην περιοχή σε χέρι του Τριποτσέρη.

Ο διαιτητής του αγώνα απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον κεντρικό αμυντικό του ΟΦΗ και καταλόγισε το πέναλτι. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Μπαργκάν στο 31΄, αλλά ο Λόρια κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του, που κατάφερε έστω και με 10 παίκτες να ισοφαρίσει στο 37΄ με την κεφαλιά του Μακρή.

Δεν πρόλαβαν να κωπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών του Νίκου Αναστόπουλου και στο 38΄ ο Παυλίδης με πλασέ έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τη Βέροια. Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 39΄ με το τρίτο γκολ της «βασίλισσας» του Βορρά, αυτή την φορά με την κοντινή προβολή του Καλτσά (3-1).

Τυπικής διαδικασίας ήταν το δεύτερο ημίχρονο, ιδιαίτερα στα τελευταία 30 λεπτά. Η Βέροια έφτασε σε τέταρτο γκολ στο 59΄ με τη διπλή προσπάθεια του Μπεν, ωστόσο, από κει και πέρα οι γηπεδούχοι «κατέβασαν ταχύτητα» κι απλά το μόνο που περίμεναν οι δύο ομάδες ήταν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. 

Για τον ΟΦΗ ήταν η 8η εκτός έδρας ήττα σε 10 παιχνίδια (έχει μόλις μία νίκη επί του Παναθηναϊκού), ενώ η Βέροια έφτασε στην 7η εντός έδρας νίκη της σε 10 αναμετρήσεις (2 ισοπαλίες, μία ήττα).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις