Νέα πυρά Μ. Σπυράκη κατά ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 14:04
UPD:16:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 «Ο κ. Τόλιος, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής, καλεί τους πολίτες να μην πληρώσουν τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ», παρατήρησε η κ. Σπυράκη, καταλογίζοντας «ανευθυνότητα» και «τυχοδιωκτισμό» στα στελέχη της Κουμουνδούρου.

A- A A+

Στην κόντρα με την Κουμουνδούρου σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ επανήλθε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, με αφορμή αυτή τη φορά δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Τόλιου.

 «Ο κ. Τόλιος, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής, καλεί τους πολίτες να μην πληρώσουν τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ», παρατήρησε η κ. Σπυράκη, καταλογίζοντας «ανευθυνότητα» και «τυχοδιωκτισμό» στα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Προφανώς, πρόσθεσε, «ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να τετραπλασιάσει το φόρο των ακινήτων για όλη τη μεσαία τάξη και γι' αυτό προεκλογικά υιοθετεί το δόγμα δεν πληρώνω, αδιαφορώντας κραυγαλέα για τη ζημιά που προκαλεί στα δημόσια έσοδα της χώρας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης πάντως κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «έχουμε ήδη διανύσει τα 2/3 της προεκλογικής περιόδου και η ΝΔ εξακολουθεί να κρύβεται και να κάνει πολιτική με τα υποπροϊόντα της μονταζιέρας».

ΝΕΡΙΤ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την πολιτική αντιπαράθεση πάνω στα πραγματικά προβλήματα, σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης και έθεσε μια σειρά από ερωτήματα στη ΝΔ: 

«Γιατί ο κ. Σαμαράς δεν υιοθετεί την πρόταση της Ιρλανδίας για τη διενέργεια έκτακτης συνόδου Κορυφής για το χρέος.;

»Γιατί δεν υποστηρίζει, όπως ο κ. Αβραμόπουλος, τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας;

»Γιατί δεν συντάσσεται με τον κ. Ντράγκι που προτίθεται να ενισχύσει τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, αλλά, αντίθετα, επιλέγει την κινδυνολογία».

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, «η ΝΔ με τον ΕΝΦΙΑ θυμίζει τον δολοφόνο που γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος».

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε πως είναι δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, όπως και η προστασία της πρώτης κατοικίας και κατήγγειλε τη ΝΔ για την άρση, όπως είπε, της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

«Ο ελληνικός λαός, οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι αγρότες, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες γνωρίζουν ποιοι τους λεηλάτησαν τις καταθέσεις, ποιοι τους φτωχοποίησαν όλα αυτά τα χρόνια, η ώρα της κρίσης για τη ΝΔ πλησιάζει» πλησιάζει.

Την ίδια ώρα, ο οικονομολόγος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, αναφερόμενος στη φορολογική πολιτική, μέσω του Αθήνα 9,84, είπε πως ο φόρος πρέπει να είναι κυρίως στο εισόδημα, ενώ επανέλαβε πως ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί.

Σχετικά με το χρέος είπε πως το μεγάλο πρόβλημα με την εξυπηρέτησή του είναι οτι η παρούσα κυβέρνηση επέμενε στη λιτότητα και έχει συμφωνήσει σε υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα που είναι πέραν αυτών που απαιτούνται για πληρωμή των τόκων.

«Αυτά τα πλεονάσματα 4,5% από το 2016 θα πρέπει να περικοπούν διότι χρειαζόμαστε ένα δημόσιο χώρο για να ασκήσουμε την κοινωνική πολιτική και την αναπτυξιακή» είπε ο κ. Μηλιός και πρόσθεσε πως «πολύ σύντομα θα έρθουμε σε συμφωνία και θα δούμε οτι οι πολιτικές που εξαγγείλαμε δεν θα φέρουν ελλείμματα».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή