Φορολογία και ΕΝΦΙΑ στο επίκεντρο της προεκλογικής κόντρας

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 09:23
UPD:09:24
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Η φορολογία εισοδήματος και ο περιβόητος ΕΝΦΙΑ είναι από χθες στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη Συγγρού επιμένουν ότι πίσω από τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για ανώτατο συντελεστή φορολογίας 60% στα υψηλά εισοδήματα, αλλά και την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι οι πολίτες πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους, «κρύβεται  η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ» για αύξηση της φορολογίας, ενώ η δήλωση της Ραχήλ Μακρή ότι θα «κόψει» η Ελλάδα 100 δισ. ευρώ, όπως λένε, καταδεικνύει «τη Βαβέλ που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος».

Από σήμερα θα υπάρξει και αλλαγή στρατηγικής με στόχο την καλύτερη τηλεοπτική εικόνα της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά. Έτσι αποφασίστηκαν να γίνουν τρεις προεκλογικές συγκεντρώσεις (Καλαμάτα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη) και το βάρος να πέσει στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του κ. Σαμαρά. Επίσης ο πρωθυπουργός θα περιοδεύσει σε Α΄ και Β΄ Αθήνας, όπου δίνεται μεγάλο βάρος λόγω της δημοσκοπικής υπεροχής του ΣΥΡΙΖΑ και στον Πειραιά. Οι αποφάσεις πάρθηκαν σε χθεσινή σύσκεψη, όπου εκφράστηκε προβληματισμός για την απήχηση των εμφανίσεων του κ. Σαμαρά σε διάφορες πόλεις της επικράτειας και όπου, σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε και το θέμα του debate χωρίς όμως να υπάρξει αλλαγή πλάνων.

Στην Κουμουνδούρου, το βάρος πέφτει στην επίτευξη της πολυπόθητης αυτοδυναμίας με τον πρόεδρο του κόμματος χθες από τη Ρόδο να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα επικρατήσει στις εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής ζητώντας από τους ψηφοφόρους να δώσουν «για πρώτη φορά απλόχερα και χωρίς δισταγμό ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσει αυτοδυναμία η Ελλάδα». Σήμερα στις 17.30, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα λάβει ώρα εκδήλωση-συζήτηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλ. Τσίπρα με τίτλο «Από την απαξίωση στη δημιουργία. Οι νέες και οι νέοι στο προσκήνιο».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, από την Κρήτη όπου περιόδευσε χθες, άφησε ανοιχτό παράθυρο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά, αλλά στη βάση «εθνικής στρατηγικής». Σήμερα ο κ. Βενιζέλος θα επισκεφθεί την Αιτωλοακαρνανία και θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα Περιφερειακά μέσα Δυτικής Ελλάδος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή