«Τάιμ άουτ» για το Google Glass

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 11:23
UPD:11:30
EPA/PAWEL SUPERNAK
A- A A+

Tην παύση των πωλήσεων του Google Glass στο πλαίσιο του προγράμματος Explorer ανακοίνωσε η Google, με ανάρτησή της στη σελίδα του Google Glassστο Google+.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, «είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι το Glass άρχισε ως κάτι λίγο παραπάνω από μια μάσκα θαλάσσης συνδεδεμένη σε ένα laptop. Συνεχίσαμε μαζί του, και όταν άρχισε να παίρνει μορφή, αρχίσαμε το Glass Explorer Program ως ένα είδος “Open Beta” για να ακούσουμε τι έχει να πει ο κόσμος».

Όπως συμπληρώνεται, ζητήθηκε από τους «Explorers» να αποτελέσουν πρωτοπόρους: «το Glass ήταν στα πρώτα του βήματα, και εσείς το πήρατε από εκεί και μας μάθατε να περπατάμε. Λοιπόν, έχουμε ακόμα δουλειά, αλλά τώρα είμαστε έτοιμοι να βάλουμε τα παπούτσια για μεγάλα παιδιά και να μάθουμε να τρέχουμε».

Στην ανάρτηση επισημαίνεται ότι διαπιστώθηκε πως το Glass έχει πάει πέρα από το εργαστήριο, οπότε «επίσημα αποφοιτούμε από το Google X για να γίνουμε ξεχωριστή, δική μας ομάδα εδώ στη Google…στο πλαίσιο αυτής της μετάβασης, τερματίζουμε το πρόγραμμα Explorer ώστε να επικεντρωθούμε σε αυτά που έρχονται μετά. Η 19η Ιανουαρίου θα είναι η τελευταία ημέρα που θα μπορεί να πάρει κανείς το Glass Explorer Edition. Στο μεταξύ, συνεχίζουμε να χτίζουμε το μέλλον, και θα αρχίσετε να βλέπετε μελλοντικές εκδόσεις του Glass όταν είναι έτοιμες (προς το παρόν, δεν έχει κλεφτές ματιές)».

Το πρόγραμμα έδινε τη δυνατότητα σε software developers την ευκαιρία να αγοράσουν το Glass στην τιμή των 1.500 δολαρίων, και είχε αρχίσει στις ΗΠΑ το 2013. Πιστευόταν ότι θα το ακολουθούσε, σχετικά γρήγορα, πλήρες λανσάρισμά του στην αγορά.

EURONEWS

Όπως αναφέρεται σε ανάλυση του Ρόρι Σέλαν Τζόουνς, ανταποκριτή τεχνολογίας του BBC, αν και η εταιρεία επιδιώκει να παρουσιάσει τη συγκεκριμένη ανακοίνωση ως ένα νέο βήμα στην ανάπτυξη της συσκευής, «μην απατάστε- το Google Glass έχει πεθάνει, τουλάχιστον στην παρούσα μορφή του».

Ο Σέλαν Τζόουνς σημειώνει ότι ο ίδιος πέρασε λίγους μήνες φορώντας το Glass: «έχει έναν αριθμό πραγματικά χρήσιμων χαρακτηριστικών- ειδικά την κάμερα. Ωστόσο υπάρχει ένα τεράστιο μειονέκτημα- κάνει τους χρήστες του να φαίνονται παράξενοι, και αυτό σήμαινε ότι δεν θα έπιανε ποτέ σε ένα ευρύ κοινό. Αλλά η Google τώρα θα έχει να κάνει με μια δυσαρεστημένη κοινότητα από Explorers που πλήρωσαν πολλά λεφτά για μια συσκευή που πίστευαν ότι θα εξελισσόταν σε κάτι πιο χρήσιμο».

 

Προτεινόμενα για εσάς