Ονειρικό υπερθέαμα από τους κορυφαίους ακροβάτες της Κίνας

Η παράσταση «China Dream», σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 09:20

Το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας είναι μια ομάδα - θρύλος, που αποτελείται από  κορυφαίους Κινέζους ακροβάτες και, ταυτόχρονα, λειτουργεί ως ένας σπουδαίος πρεσβευτής του κινεζικού πολιτισμού στη Δύση.

A- A A+

Με εναέριους στροβιλισμούς, θεόρατες πυραμίδες από ευλύγιστα σώματα, ποτάμια από μετάξι, πολύχρωμες παραδοσιακές στολές και πολύ χιούμορ, το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας επισκέπτεται και πάλι τη χώρα μας, με τη νέα του υπερπαραγωγή, την παράσταση «China Dream», ένα ονειρικό υπερθέαμα ακροβατικής τέχνης και καταιγιστικής δράσης.

Συνδυάζοντας τα ακροβατικά με το μπαλέτο, την όπερα, τις πολεμικές τέχνες και την κωμωδία, το υπερθέαμα, που παντρεύει τη μακραίωνη ακροβατική παράδοση της Κίνας με τις σύγχρονες χορευτικές τάσεις και τεχνικές, παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 17 έως τις 21 Δεκεμβρίου, και στο θέατρο Badminton, στην Αθήνα, από τις 26 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου.

Μέσα από 13 συναρπαστικά νούμερα που κόβουν την ανάσα με την ακρίβεια, τον συγχρονισμό και την απόλυτη πειθαρχία που απαιτούν, καθώς αψηφούν τους νόμους της φυσικής και την ανθρώπινη ανατομία, και τα οποία διακρίθηκαν στους πιο απαιτητικούς διεθνείς διαγωνισμούς, αποσπώντας σημαντικά βραβεία, οι ονειρικές, μαγικές και γεμάτες αδρεναλίνη εικόνες της παράστασης εντυπωσιάζουν με την τεχνική και την αισθητική τους.

Μια ομάδα - θρύλος

Το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας είναι μια ομάδα - θρύλος, που αποτελείται από  κορυφαίους Κινέζους ακροβάτες και, ταυτόχρονα, λειτουργεί ως ένας σπουδαίος πρεσβευτής του κινεζικού πολιτισμού στη Δύση. Δημιουργήθηκε το 1950, με προσωπικό ενδιαφέρον του Ζου Εν λάι, πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, και είναι η πρώτη ακροβατική ομάδα που συστάθηκε μετά την ανακήρυξη του νέου κινεζικού κράτους. Έκτοτε, έχει αναδειχθεί στον σημαντικότερο εθνικό θεσμό της τέχνης των ακροβατικών στην Κίνα, μιας τέχνης βαθιά ριζωμένης στην κινεζική κουλτούρα και παράδοση.

Ο θίασος αντλεί τα μοναδικά του νούμερα από τη μακραίωνη ιστορία και την παράδοση της Κίνας και της Ανατολής, από τους μύθους και τη μυστικιστική ατμόσφαιρά της, συνδυάζοντάς τα με τις πλέον καινοτόμες ακροβατικές τεχνικές. Επιπλέον, συνδέει γόνιμα την ακροβασία με την όπερα, τον χορό, τη μουσική και τις πολεμικές τέχνες.

Πρωταγωνίστησε στις εντυπωσιακές τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, και καλλιτέχνες της ομάδας συμμετέχουν συχνά στους διασημότερους ακροβατικούς θιάσους του κόσμου, όπως το περίφημο «Cirque du Soleil». Η σχολή που έχει δημιουργήσει το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας, τα δεκάδες χρυσά μετάλλια και οι διακρίσεις που απέσπασε σε παγκόσμιους διαγωνισμούς το καθιστούν ένα καλλιτεχνικό φαινόμενο διεθνών διαστάσεων. Μέχρι τώρα, ο 50αμελής θίασος έχει κερδίσει 48 χρυσά μετάλλια σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς και έχει επισκεφθεί περισσότερες από 120 χώρες.

Επίσης, έχει ιδρύσει τη Διεθνή Σχολή Τεχνών του Πεκίνου, όπου διδάσκεται χορός, υποκριτική και κινεζικές πολεμικές τέχνες, συμμετέχοντας, έτσι, ενεργά στην εκπαίδευση των ανερχόμενων ταλέντων και στη συνέχιση της παράδοσης. Το πνεύμα απορρόφησης, ανάπτυξης και καινοτομίας στις ακροβατικές τέχνες, που χαρακτηρίζει την ομάδα, έχει θριαμβεύσει σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1: 25ης Μαρτίου και Παραλία -  Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 895800. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 20.30, Σάββατο: 17.00 και 20.30, Κυριακή: 12.30 και 17.00. Τιμές εισιτηρίων: Α’ ζώνη: 48 ευρώ, Β’ ζώνη: 38 ευρώ, Γ’ ζώνη: 28 ευρώ, Δ’ ζώνη: 18 ευρώ, έκπτωση 50% για παιδικά και σπουδαστικά εισιτήρια σε κάθε ζώνη.
Θέατρο Badminton: Άλσος Στρατού - Γουδή, τηλ:. 210 8840600. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή:  20:30, Σάββατο και Δευτέρα 5 Ιανουαρίου: 17:00 και 20:30, Κυριακή: 12:30 και 17:00. Τιμές εισιτηρίων: Α’ ζώνη: 48 ευρώ, Β’ ζώνη: 38 ευρώ, Γ’ ζώνη: 28 ευρώ, Δ’ ζώνη: 18 ευρώ, έκπτωση 50% για παιδικά και σπουδαστικά εισιτήρια σε κάθε ζώνη. Προπώληση: καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, τηλεφωνικά: 210 8840600, ηλεκτρονικά: abcd.gr και viva.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς