Η ουκρανική κρίση στη συνάντηση Πούτιν – Ολάντ

Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014 17:38
UPD:22:19
REUTERS/MAXIM ZMEYEV

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν (δεξιά) ανταλλάσσει χειραψία με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο αεροδρόμιο της Μόσχας.

A- A A+

«Κύριε Πρόεδρε, αποφάσισα ότι πρέπει να συζητήσουμε τα προβλήματα σχετικά με την ουκρανική κρίση» είπε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσούα Ολάντ στον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν αμέσως μόλις συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο της Μόσχας.

Ο κ. Ολάντ στη συνέχεια σε δηλώσεις του τόνισε πως Δύση και Ρωσία πρέπει να αποφύγουν το ενδεχόμενο να χωριστούν από νέα τείχη και υπογράμμισε την ανάγκη να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να βρεθούν λύσεις.

Ο Ολάντ σημείωσε ότι η συνάντηση  με τον Πούτιν, στην οποία παρέστησαν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και σύμβουλος του Ολάντ σε θέματα διπλωματίας, Ζακ Οντιμπέρ, αποτελεί συνέχεια της συζήτησης που είχαν οι δύο ηγέτες κατά τη διάρκεια της τελευταίας τους συνάντησης στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας στο περιθώριο της Συνόδου της G20.

Από την πλευρά του ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισήμανε ότι «τα προβλήματα είναι δύσκολα» ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι ο διάλογος θα φέρει θετικά αποτελέσματα.

«Η σημερινή σας επίσκεψη, που είναι αρκετά σύντομη, είναι μια πραγματική επίσκεψη εργασίας η οποία θα αποφέρει αποτελέσματα και προόδους» είπε και εξέφρασε την ελπίδα ότι μια νέα συμφωνία για την εφαρμογή μίας εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία ενδέχεται να επιτευχθεί σύντομα.

EURONEWS

Ακόμη ο Πούτιν αναφέρθηκε και στο συμβόλαιο με τη Γαλλία για την παράδοση των πολεμικών πλοίων Μιστράλ.

«Δεν αναφερθήκαμε στο θέμα των Μιστράλ αλλά υπάρχει ένα συμβόλαιο, εμείς ξεκινάμε από την αρχή ότι θα το τηρήσουν, εάν όχι αναμένουμε ότι θα μας επιστρέψουν τα χρήματα που έχουμε πληρώσει» τόνισε.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή