Συνάντηση Ολάντ - Πούτιν το απόγευμα στη Μόσχα

Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014 09:59
UPD:12:58
EPA/SERGEY GUNEEV/ POOL
A- A A+

Συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα θα έχει το απόγευμα του Σαββάτου ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η κρίση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Ολάντ, που χθες ζήτησε να υπάρξει «αποκλιμάκωση» στην ουκρανική κρίση, θα πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική στάση στη Μόσχα επιστρέφοντας στο Παρίσι από το Καζακστάν, όπου βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα της γαλλικής προεδρίας και μάλλον θα γίνει στο αεροδρόμιο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 μετέδωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να συζητήσει με τον Φρανσουά Ολάντ το θέμα της Ουκρανίας και την απόφαση της Γαλλίας να αναβάλει «μέχρι νεωτέρας» την παράδοση του πρώτου από τα 2 πολεμικά πλοία Μιστράλ που είχε παραγγείλει η Ρωσία εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης.

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επιβεβαίωσαν ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει μια στάση στη Μόσχα επιστρέφοντας στη Γαλλία από το Καζακστάν όπου είπε ότι ο ίδιος, ο Πούτιν, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα πρέπει «να ξεκινήσουν τη διαδικασία της αποκλιμάκωσης της έντασης» μαζί. Δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, ο Ολάντ προέτρεψε τον Πούτιν να κοιτάξει το μέλλον παρά να παραμένει στο παρελθόν προκειμένου να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης στην ουκρανική κρίση.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή