Κυβέρνηση: Στόχος το πέρασμα στην επόμενη φάση

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 08:57
UPD:10:34
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στόχος, λέει υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, να εμφανιστεί η κυβέρνηση και ειδικά ο Πρωθυπουργός συνεπής με τις κατά καιρούς εξαγγελίες.

A- A A+

Στο περιθώριο της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, η κυβέρνηση «ανέβασε» στη Διαύγεια τις εγκυκλίους για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και προς την εφορία (100 δόσεις) και έφερε στη Βουλή την τροπολογία για τα αναδρομικά των ένστολων.

Στόχος, λέει υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, να εμφανιστεί η κυβέρνηση και ειδικά ο Πρωθυπουργός συνεπής με τις κατά καιρούς εξαγγελίες.

Την ίδια ώρα Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, στη χθεσινή τους συνάντηση, αμέσως μετά το ταξίδι σε Κύπρο και Αίγυπτο, ενημερώθηκαν από τον ΥΠΟΙΚ Γκίκα Χαρδούβελη για το τελευταίο Eurogroup και για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την πλευρά των δανειστών.

Αν και ο κ. Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δεν προσδιόρισε, παρότι ερωτήθηκε, τον χρόνο επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, δήλωσε ότι αυτή «θα επιστρέψει εγκαίρως και πριν το επόμενο Eurogroup στις αρχές του επόμενου μήνα».

Στόχος παραμένει πάντα η ολοκλήρωση της τελευταίας επιθεώρησης και το πέρασμα στην επόμενη φάση, «να βγούμε στο ξέφωτο, αλλά με έναν θώρακα ασφαλείας που δεν θα επιτρέπει στις αγορές να κάνουν κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας», όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

AMNAWEBTV

Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος έθεσε και το διακύβευμα με το οποίο η κυβέρνηση θα πάει στις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ή σε πρόωρες εκλογές σε περίπτωση αδυναμίας εξεύρεσης των 180, σύμφωνα με το οποίο: «είτε θα διαλέξουμε μια λύση που έχουμε παλέψει με θυσίες και κόπους ή θα επιλέξουμε άλλες λύσεις που είναι επισφαλείς, υψηλού ρίσκου και θέτουν σε κίνδυνο τις θυσίες του λαού».

Το προσεχές διάστημα και μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, παράλληλα με την αξιολόγηση και τη συμφωνία με τους δανειστές το Μαξίμου θα «τρέξει» μια επικοινωνιακή αντεπίθεση με βασικό άξονα τον Πρωθυπουργό –μελετάται η στοχευμένη παρουσία του σε υπουργεία, φορείς και γενικώς σε μέρη όπου παρατηρούνται προβλήματα ή καθυστερήσεις- παράλληλα με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, με καταληκτική ημερομηνία την 5η και 6η Δεκεμβρίου και την κοινή συνεδρίαση στην Αθήνα των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας και Τουρκίας.

Επίσης κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. θα περιοδεύσουν ανά την επικράτεια με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 40χρονα του κόμματος, με στόχο να ενεργοποιήσουν και να συσπειρώσουν τη «γαλάζια» βάση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις σε Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Βοιωτία, Μεσσηνία, Φωκίδα, Γρεβενά, Εύβοια, Ημαθία, Κοζάνη, Δωδεκάνησα, Έβρο, Ηράκλειο, Λέσβο, Πιερία, Τρίκαλα, Ζάκυνθο, Χίο, Ηλεία, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Καβάλα, Μαγνησία, Καρδίτσα, Φλώρινα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κιλκίς, Πρέβεζα, Κόρινθο, Λάρισα, Φθιώτιδα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Πέλλα, Σάμο και Σέρρες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή