«Επαγγελματική» νίκη για Παναθηναϊκό, 2-0 τον Ατρόμητο

Κυριακή, 02 Νοεμβρίου 2014 21:21
UPD:22:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ
A- A A+

Την τρίτη φετινή νίκη σε τέσσερις αγώνες στο «Απόστολος Νικολαΐδης» πανηγύρισε απόψε ο Παναθηναϊκός, που σκοράροντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο επικράτησε 2-0 επί ενός ακίνδυνου Ατρόμητου, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα κι επέστρεψε στις επιτυχίες ύστερα από δύο συνεχείς ήττες στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και τυχερός, καθώς χωρίς να δημιουργήσει ούτε πολλές ούτε κλασικές ευκαιρίες κατόρθωσε να προηγηθεί στο σκορ με αυτογκόλ του Λαζαρίδη στο 27ο λεπτό, σε φάση που η σέντρα του Πράνιτς δεν φαινόταν να έχει καμία τύχη, αφού η μπάλα κατευθυνόταν σε σημείο που μόνο αμυνόμενοι υπήρχαν.

Νωρίτερα, ο Ζέκα είχε βρει με ωραία κάθετη πάσα στη μικρή περιοχή τον Καρέλη που γύρισε και σούταρε πέφτοντας με το αριστερό για να αποκρούσει στη γωνία του ο Τσέναμο (21΄), ενώ στο 33΄ και σε κόρνερ του Νάνο η κεφαλιά του Ρισβάνη κόντραρε σε αντίπαλο και πέρασε κόρνερ, για να κάνει μεγάλη απόκρουση ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου στο 35΄, σε «κεραυνό» του Δώνη.

Με τόσο άχρωμη εμφάνιση η ομάδα των δυτικών των δυτικών προαστίων δεν μπορούσε να ζητήσει τίποτα από τον αγώνα, γι΄ αυτό και στην επανάληψη οι παίκτες του Ρικάρντο Σα Πίντο εμφανίστηκαν αρκετά βελτιωμένοι και κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα, με τον Στιλ να λέει «όχι» στον Ούμπιδες στο 54΄, στην καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων ως εκείνη τη στιγμή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός είχε ένα διαγώνιο αριστερό σουτ του Πράνιτς στο 70΄ που μπλόκαρε ο Τσέναμο, ενώ στη δεύτερη φάση που οι παίκτες του (τιμωρημένου) Γιάννη Αναστασίου πάτησαν στην περιοχή με αξιώσεις έφτασαν στο 2-0 με τον Καρέλη στο 85΄, από ασίστ του Ατζαγκούν, για να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία να μειώσει ο Γεωργίου στο 89΄, αστοχώντας μόνος απέναντι στον Στιλ.

Οι «πράσινοι» πήραν μια επαγγελματική νίκη χωρίς να θέλξουν με την απόδοσή τους, ήταν όμως ουσιαστικοί, είχαν ποδοσφαιρικό ρεαλισμό και δούλεψαν αρκετά καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα για να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς, τους οποίους δικαιούνταν απολύτως. Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος απείλησε ελάχιστα, δεν κατόρθωσε να μπει στο πνεύμα της αναμέτρησης και γνώρισε την τρίτη ήττα για φέτος σε τέσσερις αγώνες μακριά από το Περιστέρι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις