Μίτσελ: Ρομπέρτο και προπονητής ήταν... θεατές

Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014 22:58
UPD:23:01
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

«Στο προηγούμενο παιχνίδι ήταν ήρωας ο Ρομπέρτο. Σήμερα ο Αυλωνίτης. Το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα», ήταν το αρχικό σχόλιο του προπονητή του πειραϊκού συλλόγου.

A- A A+

Μόνο από το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιημένος ο Μίτσελ, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ντέρμπι, αλλά όχι και από το σκορ, καθώς είναι βέβαιο ότι ο Ισπανός ήθελε περισσότερα τέρματα για να «ξεπλύνει» το περυσινό 0-3.

«Στο προηγούμενο παιχνίδι ήταν ήρωας ο Ρομπέρτο. Σήμερα ο Αυλωνίτης. Το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Αξίζαμε κάτι καλύτερο Το σκορ ήταν μικρό συγκριτικά με το πώς παίξαμε σήμερα, σε ένα παιχνίδι που ανακαλύψαμε ότι έχουμε έναν ακόμα ήρωα στην ομάδα» ήταν το αρχικό σχόλιο του προπονητή του πειραϊκού συλλόγου.

«Σήμερα επίσης δείξαμε πως ξέρουμε να διαχειριζόμαστε τέτοια παιχνίδια. Είχαμε τον έλεγχο, μάθαμε να ελέγχουμε τα νεύρα μας, αλλά και την κατάσταση της αποτυχίας, όπως στο πέναλτι του Μήτρογλου. Κερδίσαμε με ωραίο τρόπο και σε αυτό στεκόμαστε. Καταλαβαίνουμε πως όταν έχουμε αυτόν τον αντίπαλο, ο κόσμος θέλει εκδίκηση, ρεβάνς» πρόσθεσε ο Μίτσελ.

«Πιστεύω ότι είχαμε ευκαιρίες και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Αν έμπαινε το πέναλτι δεν ξέρουμε που θα έφτανε το σκορ. Οι τρεις βαθμοί έχουν πάντα την ίδια γεύση, όπως με τη Γιουβέντους έτσι και σήμερα είναι ωραία. Νικήσαμε 1-0 αλλά ο Ρομπέρτο όπως και ο προπονητής ήταν θεατές» συμπλήρωσε.

Αναλύοντας την αναμέτρηση ο Μίτσελ δήλωσε... διαβασμένος. «Μάθαμε από το περσινό παιχνίδι. Δεν δεχθήκαμε καμία αντεπίθεση, από αυτές που πέρυσι μας έκαναν ζημιά. Είχαμε την κατοχή, ήμασταν κυρίαρχοι και ψάξαμε το δεύτερο γκολ. Είχαμε τις ευκαιρίες να το πετύχουμε (...) Σήμερα πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα, τρεις βαθμούς, στο τέλος μίας εβδομάδας που ήταν πολύ απαιτητική για εμάς» είπε.

Ο Μίτσελ ρωτήθηκε από Ισπανό δημοσιογράφο αν ζει τις καλύτερες στιγμές της προπονητικής καριέρας του. «Ως προπονητής έχω ζήσει περισσότερες θετικές από άσχημες στιγμές. Νιώθω ωραία εδώ, γιατί είμαι σε μια ομάδα πρωταθλήτρια που κάθε χρόνο αλλάζει και βελτιώνεται. Εμείς θέλουμε κάθε χρόνο να γινόμαστε πιο ανταγωνιστικοί, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κάθε χρόνο να ανεβαίνουμε. Φέτος το πετύχαμε με Ατλέτικο και Γιουβέντους. Να δούμε τι θα πετύχουμε του χρόνου» απάντησε.

Όπως ήταν φυσικό, ερώτηση έγινε και για την εκτέλεση του πέναλτι από τον Μήτρογλου, ο οποίος για δεύτερη φορά παίρνει πρωτοβουλία παραβαίνοντας την εντολή του προπονητή, που θέλει εκτελεστή τον Ντομίνγκες. «Ήταν μια λανθασμένη απόφαση. Η δεύτερη για τον Μήτρογλου» υπογράμμισε με σαφήνεια ο Μίτσελ.

«Καταλαβαίνουμε ότι το έκανε με καλή πρόθεση, αλλά ήταν λάθος. Το ποιος εκτελεί φάουλ ή πέναλτι είναι προκαθορισμένο. Δεν ήταν ένα γιορτινό παιχνίδι, αλλά ένα επαγγελματικό παιχνίδι. Έχουμε αποφασίσει ότι ο Τσόρι εκτελεί τα πέναλτι. Θα αφήσουμε χωρίς... επιδόρπιο τον Μήτρογλου. Θα του χρειαστεί» ολοκλήρωσε με χιούμορ την τοποθέτησή του. 

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τη λήξη του ντέρμπι ο Μήτρογλου έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη, μέσω Twitter, για την ενέργειά του. «Ζητώ συγγνώμη για το χαμένο πέναλτι από τους συμπαίκτες μου και τους οπαδούς μας! Αφιερωμένη σε όλους αυτούς η σημερινή νίκη! Προχωράμε...» έγραψε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις