Νέα αντιπαράθεση στη σκιά της εκλογολογίας

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 17:37
UPD:20:06
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, πάμε «σε μία εξαιρετικά έντονη προεκλογική αντιπαράθεση, στο περιθώριο της αξιολόγησης της τρόικας και την ίδια περίοδο που αναμένονται και πρέπει να ληφθούν σημαντικότατες αποφάσεις για την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια».

A- A A+

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την προεδρική εκλογή και τη χθεσινή αναφορά του υπεύθυνου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο «υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά για να μαζέψουν τους 180 βουλευτές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε σήμερα, με τον κ. Σκουρλέτη να δηλώνει πως «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται» και να εξηγεί πως αυτό το λέει για τον κ. Σαμαρά «που έχει κατηγορηθεί από τον κύριο Μητσοτάκη ότι είχε ρίξει το 1993 την κυβέρνηση με τέτοιες μεθόδους».

Λάδι στην φωτιά έριξαν και οι δηλώσεις του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά, ο οποίος υπεραμύνθηκε των δηλώσεων του κ. Σκουρλέτη, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για να μην εκτραπεί η Δημοκρατία μας».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, οι επισημάνσεις των στελεχών του κόμματος «έχουν και ένα προληπτικό στοιχείο», ενώ ο διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρας θύμισε ανάλογου περιεχομένου δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου, του πρώην προέδρου του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλου, αλλά και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη».

Ο κ. Παππάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για τις δηλώσεις Σκουρλέτη, λέγοντας ότι η δικαιοσύνη «άλλες φορές αντιδρά, άλλες δεν αντιδρά», όπως για παράδειγμα στην παλαιότερη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ότι «έχει τα αμυντικά σχέδια της χώρας στο σπίτι του», ή του Πρωθυπουργού όταν ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει ένοπλες συνιστώσες».

Απαντώντας επί της ουσίας η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στη γνωστή θεωρία του bank run, λέγοντας ότι «δεν θέλει και πολύ να κλείσει το ΑΤΜ εάν πάει ο κ. Τσίπρας και κάνει τις παλικαριές του στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, όλα δείχνουν ότι πάμε «σε μία εξαιρετικά έντονη προεκλογική αντιπαράθεση, στο περιθώριο της αξιολόγησης της τρόικας και την ίδια περίοδο που αναμένονται και πρέπει να ληφθούν σημαντικότατες αποφάσεις για την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή