Σ. Βούλτεψη: Βρισκόμαστε στην έξοδο από τα μνημόνια

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 11:15
UPD:12:38
SOOC/Menelaos Myrillas

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

A- A A+

Χαμηλούς τόνους για τις συζητήσεις με το ΔΝΤ επιχείρησε να κρατήσει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, στον απόηχο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη με την επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Βρισκόμαστε στην έξοδο από τα μνημόνια, χωρίς βέβαια να διαταραχθούν τα δημοσιονομικά και χωρίς να δημιουργήσουμε νέα χρέη και νέα ελλείμματα» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Τόνισε ακόμη πως πρέπει «να προχωρήσουμε με ένα δικό μας πρόγραμμα», το οποίο, όπως είπε, «δεν θα είναι το πρόγραμμα της στενής επιτήρησης που είχαμε, μέχρι τώρα».

«Δεν μιλάμε για άτακτη κατάσταση. Μιλάμε για μία κατάσταση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των αγορών. Δεν πρέπει να σταλεί μήνυμα στο εξωτερικό και στις αγορές ότι η Ελλάδα επιστρέφει στα παλιά. Δεν πρέπει να πισωγυρίσουμε», ανέφερε.

Σχέδιο για «σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ»

Ανοίγοντας στη συνέχεια τις εργασίες του 9ου Red Business Forum που πραγματοποιείται στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, στο Μέγαρο Μουσικής, η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «βρισκόμαστε, ήδη, από χθες στην επόμενη ημέρα», καθώς, «όλοι έχουν πιστοποιήσει τις σημαντικές προόδους που έχει κάνει η χώρα μας τόσο στις Βρυξέλλες όσο και τη Νέα Υόρκη».

Η κ. Βούλτεψη σημείωσε ότι η κυβέρνηση ήδη επεξεργάζεται σχέδιο για τη σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να φθάσει στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου, ενώ σύμφωνα με την ίδια, μελετάται και η ανταποδοτικότητα του μέτρου ως πόρος προς την τοπική κοινωνία.

Επιπλέον, έκανε λόγο για την ανάγκη θωράκισης του τραπεζικού συστήματος, ενώ όπως έκανε γνωστό, υπό επεξεργασία βρίσκεται σχέδιο για τις αντικειμενικές αξίες.

Καταλήγοντας, η κυβερνητική εκπρόσωπος, μίλησε για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών και άρσης των γραφειοκρατικών εμποδίων προς διευκόλυνση των ιδιωτών, αλλά και θεσμικών κεφαλαίων, προκειμένου να επανεκκινήσει η αγορά ακινήτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή