Μ. Βορίδης: Έτοιμη η χώρα να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσμα Έμπολα

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 12:57
UPD:13:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο υπουργός Υγείας δεν αποκάλυψε πάντως ποιο είναι το νοσηλευτικό ίδρυμα παραπέμποντας σε ανακοίνωση που θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

A- A A+

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσμα του ιού Έμπολα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Συμμορφωθήκαμε με τις οδηγίες του ΠΟΥ» πρόσθεσε, ενώ περιγράφοντας τα προληπτικά μέτρα είπε ότι «πρόκειται για ταξιδιωτικές οδηγίες που βρίσκονται σε όλα τα σημεία εξόδου και εισόδου από τη χώρα και υπάρχουν οδηγίες γι' αυτούς που έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου».

Για τον τρόπο αντίδρασης σε ενδεχόμενο κρούσμα ο κ. Βορίδης είπε ότι έχει «οριστεί νοσοκομείο αναφοράς, αν υπάρξει ύποπτο κρούσμα». «Έχει προσδιοριστεί το κτήριο που έχει το κατάλληλο προσωπικό, τον κατάλληλο ρουχισμό και υπάρχει και το κατάλληλο εργαστήριο που θα κάνει την ανάλυση που χρειάζεται για να πιστοποιηθεί ότι πρόκειται για τον Έμπολα», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο υπουργός Υγείας δεν αποκάλυψε πάντως ποιο είναι το νοσηλευτικό ίδρυμα παραπέμποντας σε ανακοίνωση που θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

«Εξαιρετικά απίθανη» μία επιδημία Έμπολα στην Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χθες να ενισχύσει την εκστρατεία ενημέρωσης των ταξιδιωτών και του ιατρικού προσωπικού, με αντικείμενο τον ταχύτερο εντοπισμό της εισόδου ασθενούντων προσώπων στο ευρωπαϊκό έδαφος.

EURONEWS

Ο εκπρόσωπος για θέματα Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρεντερίκ Βενσάν δήλωσε πάντως ότι μία επιδημία Έμπολα στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά απίθανη, δεδομένου του επιπέδου των υγειονομικών και ιατρικών κανονισμών.

Η πλειονότητα των μεγάλων χωρών διαθέτουν κανόνες και μέτρα, διαβεβαίωσε με τη σειρά του ο καθηγητής Νέιθαν Κλάμεκ, ειδικός λοιμωξιολόγος σε νοσοκομείο των Βρυξελλών. Προειδοποίησε πάντως ότι «υπάρχουν αρκετά κενά ώστε να μην είναι δυνατόν να αποκλεισθούν σφάλματα», προσθέτοντας ότι σε χώρες που έχουν πληγεί από τη λιτότητα, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, υπάρχει έλλειψη προσωπικού και μέσων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή