Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Πρωθυπουργό

«Θα είναι μία καλή χρονιά για την Ελλάδα»
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 12:47
UPD:23:57
FOSPHOTOS/PANAYIOTIS TZAMAROS

«Θα είναι μία καλή χρονιά για την Ελλάδα, για τη σταθερότητα, για την ανάπτυξη και κυρίως για τη μείωση της ανεργίας», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

A- A A+

Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, εξερχόμενος από το κτήριο της Βουλής, λίγο μετά τον καθιερωμένο αγιασμό με αφορμή την έναρξη των εργασιών της νέας Συνόδου.

«Θα είναι μία καλή χρονιά για την Ελλάδα, για τη σταθερότητα, για την ανάπτυξη και κυρίως για τη μείωση της ανεργίας», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Νωρίτερα κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Τη σχετική επιστολή του Πρωθυπουργού ανέγνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης:

«Αγαπητέ Πρόεδρε, καταθέτω πρόταση εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης σύμφωνα με τα άρθρα 84 παρ. 1 του Συντάγματος και 141 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».

ΑΠΕ ΜΠΕ
Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση πρέπει να ξεκινήσει δύο ημέρες μετά την υποβολή του αιτήματος, δηλαδή το αργότερο την Τετάρτη. 

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ψηφοφορία, που αναμένεται τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, και στο αν και πόσες ψήφους θα λάβει η κυβερνητική πλειοψηφία, πέραν των 154 που ήδη διαθέτει.

Παραλειπόμενα από το καφενείο και το εντευκτήριο της Βουλής

Αμέσως μετά τον αγιασμό, ο κ. Σαμαράς μετέβη στο καφενείο και το εντευκτήριο της Βουλής όπου συνομίλησε με βουλευτές της Ν.Δ. αλλά και ανεξάρτητους βουλευτές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ορισμένοι από τους βουλευτές (Μάξιμος Χαρακόπουλος, Δάνης Τζαμτζής κ.ά.) έθεσαν το ζήτημα μίας μεταβατικής διάταξης για τους αγρότες που θα συνταξιοδοτηθούν μετά την σχετική τροπολογία που ψηφίσθηκε στη Βουλή. Συγκεκριμένα ζήτησαν η καταβολή των συντάξεων στους αγρότες που είναι γεννημένοι το 1948 να επεκταθεί αναδρομικά για ένα εξάμηνο και να συνταξιοδοτηθούν από 1-1-2015. Χαμογελώντας ο Πρωθυπουργός ζήτησε να επικοινωνήσει για το θέμα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Σχολιάζοντας στη συνέχεια αναφορά του βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Υψηλάντη ότι «έχουμε έτοιμο το ρόστερ για τους 180 και έχουμε καλό προπονητή», ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Έχουμε ψυχή».

Για τον ΕΝΦΙΑ ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι με τα διορθωμένα εκκαθαριστικά οι πολίτες θα καταλάβουν την πραγματική μείωση στο φόρο σε σχέση πέρυσι.

Όταν κάποια στιγμή χύθηκε λίγος από τον καφέ του πρωθυπουργού ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης σχολίασε: «λεφτά θα πάρουμε».

Στο εντευκτήριο της Βουλής ο Αντ. Σαμαράς συνάντησε τoν Κ. Γιοβανόπουλο και την Χρ. Γιαταγάνα, οι οποίοι του υπενθύμισαν την δέσμευση για «μια και μόνη εξεταστική σχετικά με το μνημόνιο». Την παρουσία των δύο ανεξάρτητων βουλευτών σχολίασε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Ιωαννίδης: «είναι Μακεδόνες και μας αγαπάνε». Είπε μάλιστα στον Πρωθυπουργό για την Χρ. Γιαταγάνα: «αυτή είναι καθαρόαιμη δικιά μου». «Εγώ δεν είμαι με κανένα», απάντησε εκείνη χαμογελώντας.

Ο Πρωθυπουργός είχε θερμή χειραψία με την υφυπουργό Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος καθόταν μαζί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκο.

Νωρίτερα, στη διάρκεια του αγιασμού στη Βουλή μία υπάλληλος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων, που βρισκόταν στα θεωρεία λιποθύμησε και κοντά της έσπευσε τρέχοντας από τα υπουργικά έδρανα ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος, ως γιατρός, τις πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή