Τα πολλαπλά μηνύματα του Πρωθυπουργού

Κυριακή, 05 Οκτωβρίου 2014 12:34
UPD:15:20
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Ηχηρά μηνύματα για την πορεία της χώρας, της κυβέρνησης, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τόσο από το βήμα της χθεσινής κεντρικής εκδήλωσης της Ν.Δ. για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της, όσο και με σημερινό του άρθρο στην «Καθημερινή».

Ο Πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία εμφανίστηκε, για μία ακόμη φορά, βέβαιος ότι σύντομα η χώρα θα αφήσει πίσω της τα μνημόνια, αναφέρθηκε εκ νέου στις φοροελαφρύνσεις, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει το πρώτο μέρος της πρωτοβουλίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας της παράταξης εν όψει του δύσκολου πολιτικά χειμώνα.

Ωστόσο, σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, με μακρά εμπειρία περί των εσωκομματικών, αυτή τη φορά οι αναφορές του Πρωθυπουργού έκρυβαν και εκπλήξεις.

Στο σημερινό του άρθρο, όπου επισημαίνει ότι η χώρα «πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο από τη Βουλή και να επισπεύσει την επιστροφή της στην ανάπτυξη» και «όχι να βυθιστεί στην αβεβαιότητα ξανά ή στη διεθνή απομόνωση και στην ανυποληψία», εμφανίζεται διατεθειμένος να συζητήσει με άλλες πολιτικές δυνάμεις την επόμενη μέρα λέγοντας χαρακτηριστικά: «το πώς θα πορευθούμε από δω και μπρος, μπορούμε να το συζητήσουμε –και θέλουμε να το συζητήσουμε– με όλους».

PRIMEMINISTERGR

Η αναφορά αυτή του Πρωθυπουργού, λέει το ίδιο στέλεχος, είναι ένα σαφές μήνυμα προς τη ΔΗΜΑΡ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τους ανεξάρτητους βουλευτές. Το αν αυτό το μήνυμα πάρει τη μορφή συγκεκριμένης πολιτικής πρωτοβουλίας, όσο πλησιάζει η ημερομηνία της προεδρικής εκλογής, είναι κάτι που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί.

Αίσθηση προκάλεσε και το προειδοποιητικό σήμα που έστειλε στη χθεσινή του ομιλία στα μέλη της κυβέρνησης που «αντί να στηρίζουν την εθνική προσπάθεια, παίζουν και προσωπικά παιγνίδια, αντί να βοηθούν ώστε να διορθωθούν τα όποια λάθη, καμιά φορά σπεύδουν να διαφημίζουν την προσωπική τους διαφωνία». Η αναφορά αυτή, λέει στέλεχος της Ν.Δ. «φωτογραφίζει προσωπικές κόντρες και έριδες υπουργών με φόντο την κάλπη» και το προσεχές διάστημα «κανείς δεν πρέπει να αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις».

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής εκδήλωσης, η ονομαστική αναφορά στον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, η αναφορά στις πληγές του παρελθόντος και η παρουσία του Θοδωρή Ρουσόπουλου, μετά από πενταετή απουσία από τα κομματικά δρώμενα. Βέβαια καταγράφηκαν και οι απουσίες του Γ. Σουφλιά, ο οποίος δήλωσε ότι απέχει συνειδητά, αλλά και του Γ. Αλογοσκούφη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή