Αντ. Σαμαράς: Έχει ανοίξει ο δρόμος για έξοδο από το μνημόνιο νωρίτερα απ' ό,τι προβλεπόταν

Σάββατο, 04 Οκτωβρίου 2014 19:03
UPD:05/10/2014 03:47
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο κ. Σαμαράς, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «η παράταξη αυτή μπορεί και θα ξαναφέρει το χαμόγελο και τη αισιοδοξία στους νέους, που παλεύουν με την ανεργία».

A- A A+

Η αποψινή εκδήλωση στέλνει ένα μήνυμα ενότητας σε όλους τους Ελληνες, ενωμένοι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να πετύχουμε, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «η παράταξη αυτή μπορεί και θα ξαναφέρει το χαμόγελο και την αισιοδοξία στους νέους, που παλεύουν με την ανεργία».

Απευθυνόμενος στους μεγαλύτερους, όπως είπε, υπογράμμισε πως «η Ελλάδα σύντομα θα μπορεί μόνη της να ρυθμίζει τα του οίκου της» ... «χωρίς την ανάγκη νέων δανεικών».

Τόνισε ακόμη πως έχει τώρα έχει ανοίξει ο δρόμος για να βγούμε από το μνημόνιο πολύ νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν, από τα τέλη αυτή της χρονιάς, αντί από τις αρχές του 2016.

Βγαίνουμε από την κρίση για να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Σαμαράς και περιέγραψε το όραμά του, μιλώντας για μια Ελλάδα που «να μη ζητά δανεικά για ζήσει, να μην κλείνουμε τα εργοστάσια, μια Ελλάδα για τους άξιους, όχι για τους ημέτερους, όχι για τους επιτήδειους».

EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής χαιρετά τον Κων/νο Μητσοτάκη. 

Όπως είπε, θεμέλιος λίθος της νέας Ελλάδας θα είναι η ευθύνη, η νομιμότητα και η αλήθεια.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, σημειώνοντας πως αυτή είναι η μόνη εγγύηση για την απασχόληση.

EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στιγμιότυπο από την κεντρική εκδήλωση της Ν.Δ. στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι ενεργειακά αυτάρκης, ενώ τόνισε πως δεν θα αργήσει και η στιγμή που θα πουλάμε στην Ευρώπη φυσικό αέριο.

«Φιλοσοφία μας οι λιγότεροι φόροι»

Σε ό,τι αφορά τη φορολογική πολιτική, είπε πως δική του πολιτική, αλλά και φιλοσοφία της παράταξής είναι οι λιγότεροι φόροι.

Γενικότερα, ανέφερε πως «δύο μεγάλες κατηγορίες ανθρώπων θέλουμε να στηρίξουμε: Τους μικρομεσαίους και τους αγρότες μας».

PRIMEMINISTERGR

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για τις φοροελαφρύνσεις που θα περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός: «Με την κατάθεση του προϋπολογισμού πέρα από τις φοροελαφρύνσεις, 30% στην εισφορά αλληλεγγύης, μείωση του ΦΠΑ στο πετρέλαιο κατά 30%, προβλέπεται ακόμη αύξηση των δόσεων για τα χρέη προς το δημόσιο με παράλληλη μείωση των προστίμων για όσους κάνουν ρύθμιση. Προωθούμε ρύθμιση για τα "κόκκινα" δάνεια, ρύθμιση γενναία. Μπορούμε να το κάνουμε γιατί μπήκε τάξη στα δημόσια οικονομικά. Προετοιμαζόμαστε για τη μείωση των φόρων. Πρέπει να πληρώνονται αξιοκρατικά οι αξιωματικοί, οι αστυνομικοί, οι γιατροί. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν έχουμε πλεονάσματα όχι με δανεικά. Στόχος μου είναι η φορολόγηση να πέσει στο 33% για τα φυσικά πρόσωπα και στο 15% για τις επιχειρήσεις».

Για την αξιολόγηση στο Δημόσιο και τις αντιδράσεις που υπάρχουν, τόνισε πως δεν στρέφεται κατά των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά είναι υπέρ τους.

«Όχι στον λαϊκισμό»

Λέγοντας «όχι» στον λαϊκισμό, ο κ. Σαμαράς σημείωσε χαρακτηριστικά πως «εμείς δεν μοιράζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο «λεφτά υπάρχουν», που όπως είπε, ειπώθηκε στον Κώστα Καραμανλή, όταν εκείνος επέδειξε υπεύθυνη στάση, όπως ανέφερε. Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως το σύνθημα αυτό βρίσκει και σήμερα μιμητές.

Μήνυμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, μιλώντας για βουλευτές, αλλά και για υπουργούς, που, όπως είπε, παίζουν προσωπικά παιχνίδια. Ο κόσμος είπε «είναι αυστηρός και με όσους από μας, βουλευτές και υπουργούς ακόμα, καμιά φορά αντί να στηρίζουν την εθνική προσπάθεια, παίζουν και προσωπικά παιγνίδια. Αντί να βοηθούν ώστε να διορθωθούν τα όποια λάθη, καμιά φορά σπεύδουν να διαφημίζουν την προσωπική τους διαφωνία».

«Η κοινοβουλευτική μας ομάδα στήριξε με απίστευτη γενναιότητα δύσκολες αποφάσεις. Και τους συγχαίρω μέσα από την καρδιά μου. Κι είναι κρίμα να υπάρχουν έστω και ελάχιστες εξαιρέσεις. Ο κόσμος το βλέπει αυτό, τις εξαιρέσεις αυτές. Και δεν του αρέσει…»

«Εξουδετερώσαμε τους τρομοκράτες, δεν τους χαϊδεύουμε»

EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος προσέρχεται στην εκδήλωση.

Κάνοντας αναφορά στην τρομοκρατία, με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις με την ανακάλυψη σχεδίου τρομοκρατικής επίθεσης, είπε πως οι τρομοκράτες μέχρι και τα Γραφεία της ΝΔ σχεδίαζαν να χτυπήσουν: 

«Και δεν είναι τυχαίο, εδώ και δεκαετίες, οι τρομοκράτες χτυπούν ανθρώπους απ’ αυτήν την παράταξη. Και σήμερα το ίδιο κάνουν. Μέχρι και τα γραφεία μας σχεδίαζαν  - και το λέω επιβεβαιωμένα, μετά λόγου γνώσεως - να χτυπήσουν. Σχεδίαζαν αληθινό μαζικό έγκλημα». 

«Όμως τους εξουδετερώσαμε γιατί δεν τους χαϊδεύουμε, τους κυνηγάμε» πρόσθεσε, ευχαριστώντας τους άντρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ.

Σύντομα οι διαδικασίες για τη συνταγματική αναθεώρηση

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ακόμη πως πολύ συντομα, από τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η πρωτοβουλία για τη συνταγματική αναθεώρηση. Όπως είπε, έως τον Ιούνιο του 2016 θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, και στην επόμενη Βουλή θα ολοκληρωθεί πλήρως. 

«Για να μην μπορεί κανείς να προκαλεί πρόωρες εκλογές παίζοντας με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός, αφήνοντας και πάλι αιχμές κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κάποιοι φόρεσαν χαμόγελο ηθοποιού, σταυρό χριστιανού, ρούχα Ευρωπαίου»

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «συνιστώστες του χάους να περιφέρονται στα παράθυρα διαδίδοντας ψέματα, καλλιεργώντας σκόπιμα τον φόβο όταν τα πράγματα αρχίζουν και βελτιώνονται».

«Ο κόσμος απαιτεί να παραμείνουμε στη γραμμή των μεταρρυθμίσεων ... πίσω δεν υπάρχει, δεν θα το αφήσουμε ποτέ να γίνει αυτό» υπογράμμισε.

Μάλιστα, σε μια σαφή αναφορά κατά του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα μίλησε για καποιους που φόρεσαν «χαμόγελο ηθοποιού, σταυρό χριστιανού και ρούχα Ευρωπαίου». 

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σαμαράς, είπε πως η Νέα Ελλάδα δεν είναι υπόθεση δική μας, αλλά υπόθεση όλων των Ελλήνων, ενώ όταν κατέβηκε από το βήμα, είχε χειραψία με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

ΣΥΡΙΖΑ: Κακός ηθοποιός ο κ. Σαμαράς

«Όταν κάποιος αντιλαμβάνεται την καταστροφή που υπέστη η χώρα μας ως συνταγή επιτυχίας που πρέπει να συνεχιστεί, τότε ή έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή το λέει για να κοροϊδέψει. Φαίνεται πως ο κ. Σαμαράς κάνει και τα δύο και μάλιστα παίζοντας ως κακός ηθοποιός».

Αυτό αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, με την οποία απαντά στη δριμεία επίθεση του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «νέο δεν μπορεί να είναι κάτι το παλιό, το αποτυχημένο, το αντικοινωνικό, καμία σχέση δεν έχει η πολιτική Σαμαρά με μια νέα Ελλάδα».

«Δεν μπορεί να είναι νέα η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής της ανεργίας, των λουκέτων και των χαρατσιών. Ο κ. Σαμαράς εκφράζει το παρελθόν του φαύλου δικομματισμού και το αντικοινωνικό παρόν του μνημονίου» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Π. Καμμένος: Μοιραίος και πάλι, στα 40 χρόνια της ΝΔ

«Ο μοιραίος πολιτικός που ανέτρεψε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 1993, ο μοιραίος πολιτικός που πρόδωσε τον Κώστα Καραμανλή για τα «μάτια» του Γιώργου Παπανδρέου, μοιραίος και πάλι στα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας χτίζει τη δική του Νέα Ελλάδα με χειροκροτητές τα άκρα με τα οποία δεν συνεργάστηκε ποτέ αυτή η παράταξη» σχολίασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή