Ν.Δ.: Επέτειος με φόντο τις διαπραγματεύσεις

Σάββατο, 04 Οκτωβρίου 2014 11:48
UPD:13:02
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Με το πρώτο μισό του πρώτου μέρους της αξιολόγησης να έχει ολοκληρωθεί (την Πέμπτη η τρόικα αναχωρεί για να παραστεί στη σύνοδο του ΔΝΤ) ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλάει σήμερα στην κεντρική εκδήλωση της Ν.Δ. για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της, ενώπιον σχεδόν όλων των κορυφαίων στελεχών του κόμματος.

Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Σαμαρά, να εκφωνεί μία πρωτίστως «κομματική» ομιλία που στο σύνολό της θα αφορά το αύριο της χώρας και εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σον ΣΥΡΙΖΑ, να επιχειρεί ένα ακόμη κυβερνητικό «μασάζ» στα στελέχη της Ν.Δ., αυτή τη φορά με φόντο την κεντροδεξιά και την αναστήλωση της γαλάζιας «πολυκατοικίας».

Στην εκδήλώση θα δώσουν το «παρών» ο Κ. Καραμανλής, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στελέχη όπως οι Σταύρος Δήμας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη και, μετά από μακρά απουσία από το πολιτικά δρώμενα της χώρας και της παράταξης, ο Θ. Ρουσόπουλος.

Την ίδια ώρα κορυφώνεται η προσπάθεια του Πρωθυπουργού να καταστήσει συμμέτοχες στην επίλυση του ελληνικού προβλήματος χρέους τις πολιτικές ηγεσίες στην Ε.Ε., πρωτίστως ενημερώνοντάς τους για τον «οδικό χάρτη» εξόδου από την κρίση. Αυτό έκανε με τη γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο, λέει κυβερνητικό στέλεχος, αυτό έκανε και χθες στη συνάντησή του με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Γνωρίζοντας ότι τα δύσκολα έρχονται και ότι το βασικό μέρος της διαπραγμάτευσης θα ξεκινήσει με την επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα ο κ. Σαμαράς «ανοίγει» τα χαρτιά του στους πολιτικούς προϊστάμενους της τρόικας. Σύμμαχος του σε αυτήν την προσπάθεια είναι και οι πρόσφατες εξελίξεις εντός της Ε.Ε. με Γαλλία και Ιταλία να αμφισβητούν ευθέως τη λιτότητα του Βερολίνου, ζητώντας χαλάρωση του συμφώνου σταθερότητας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή