Επιχείρηση συσπείρωσης βουλευτών και βάσης στη Ν.Δ.

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 09:54
UPD:23:39
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Με αφορμή την αυριανή πρώτη εκδήλωση για τα 40χρονα της Ν.Δ. στο Άθως Παλλάς στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα επιχειρήσει να επανασυσπειρώσει τη γαλάζια βάση και την Κ.Ο. του κόμματός του.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα στη Χαλκιδική, θα συναντηθεί το βράδυ με βουλευτές της Ν.Δ., κυρίως από τη Βόρειο Ελλάδα σε μία προσπάθεια να «ακούσει» τα μηνύματα της βάσης του κόμματος και να μεταφέρει τον δικό του «οδικό χάρτη» για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια.

Κάτι που αναμένεται να πράξει και στην αυριανή ομιλία του στην εκδήλωση στο Άθως Παλλάς, στη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της Π.Ε. της Ν.Δ. και της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, στον ίδιο χώρο που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πριν από 40 χρόνια υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης.

Ωστόσο, η επιχείρηση ανασύνταξης και ανασυγκρότησης της κεντροδεξιάς δεν είναι εύκολη υπόθεση, λέει στέλεχος της Ν.Δ., καθώς εκτός τη μόνιμη πλέον κόντρα των μετριοπαθών στελεχών της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς με στελέχη της λαϊκής δεξιάς και όσους προκρίνουν και το «άνοιγμα» δεξιότερα της Ν.Δ., κάνουν την εμφάνισή τους και κόντρες μεταξύ υπουργών και πρωτοκλασάτων στελεχών, με βασική αιτία τη μάχη του σταυρού.

Με την επιστροφή του από τη Χαλκιδική ο κ. Σαμαράς, πιθανότατα τη Δευτέρα, θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη και την έδρα του ΟΗΕ, προκειμένου να θέσουν επί τάπητος τα πάρα πολλά ανοικτά θέματα εν όψει της έλευσης της τρόικας.

Θέματα όπως το δημοσιονομικό κενό του 2015, η αναθεώρηση του καθεστώτος ΦΠΑ, οι πλειστηριασμοί ακινήτων, το νέο ασφαλιστικό, ο συνδικαλιστικός νόμος, οι ομαδικές απολύσεις, το ενιαίο μισθολόγιο και οι απολύσεις στο δημόσιο, θα είναι στην ατζέντα της συζήτησης, με το ΠΑΣΟΚ να έχει ήδη γνωστοποιήσει στο Μαξίμου τις κόκκινες γραμμές του. Πολλά στελέχη της Ν.Δ. επιμένουν την ίδια ώρα ότι πρέπει να δοθεί κάτι στην πλευρά των δανειστών προκειμένου κι εκείνοι «να βάλουν νερό στο κρασί τους» και να εκκινήσουν τις διαδικασίες για το χρέος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή