Πιάνουν δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 11:01
UPD:11:10
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Το Μαξίμου κλιμακώνει την κόντρα του με τον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους 19 δημάρχους και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, που αρνούνται να συναινέσουν στην αξιολόγηση των υπαλλήλων τους.

A- A A+

Σήμερα ξεκινά η πέμπτη και κρίσιμη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας σε τεχνικό επίπεδο, με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν χθες, λίγο μετά την τηλεδιάσκεψη με στελέχη της τρόικας, ότι το επόμενο διάστημα «οι δυσκολίες θα είναι πολλές, αλλά όχι ανυπέρβλητες».

Ήδη, εντός της συγκυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ έχει στείλει το μήνυμα για τις δικές του «κόκκινες γραμμές» σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στη θεσμοθέτηση του λόκ άουτ, στην ψήφιση νέου συνδικαλιστικού νόμου που θα δυσκολεύει τις προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση απεργιών, στην απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα καταργώντας ακόμα και την επιτροπή στο υπουργείο Εργασίας, η οποία εγκρίνει ή όχι τα αιτήματα των επιχειρήσεων και στην πτώση των εισαγωγικών μισθών στο Δημόσιο στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα.

Με τους τεχνοκράτες της τρόικας να διατηρούν την πίεση, η κυβέρνηση έχει δύο επιλογές, λέει κυβερνητικό στέλεχος: «ή να “τετραγωνίσει” στην κυριολεξία τον κύκλο ή να ελπίζει σε μία πολιτική διαπραγμάτευση με άνωθεν παρέμβαση από τις ηγεσίες των κρατών-μελών».

Την ίδια ώρα το Μαξίμου κλιμακώνει την κόντρα του με τον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους 19 δημάρχους και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, που αρνούνται να συναινέσουν στην αξιολόγηση των υπαλλήλων τους και τις αναφορές του Άδ. Γεωργιάδη για απόσυρση χρημάτων από τις τράπεζες σε περίπτωση που έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο σχεδιασμός του Μαξίμου προκρίνει τη μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που πιστοποιείται και από τη στήριξη που έσπευσε να προσφέρει στον Άδωνι Γεωργιάδη η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, κάτι που έπραξε σήμερα και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται ο κ. Γεωργιάδης δεν βρίσκει σύμφωνα πολλά μετριοπαθή στελέχη της ΝΔ. Ήδη αποστάσεις από τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη για bank run έχουν πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Μαρκόπουλος. Το ίδιο έσπευσαν να πράξουν και αρκετοί «γαλάζιοι» συνυποψήφιοι του κ. Γεωργιάδη στη Β' Αθηνών, όπως ο Π. Παναγιωτόπουλος, και ο Γ. Γιακουμάτος.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που ισχυρίζονται ότι όλα αυτά επισκιάζουν τις εκδηλώσεις για τα 40χρονα της ΝΔ, την ώρα μάλιστα που έγινε γνωστό ότι ο Κώστας Καραμανλής θα δώσει το παρών στην εκδήλωση του Σαββάτου στην Καλλιθέα Χαλκιδικής και ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στην κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα στις 4 Οκτωβρίου, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα ενότητας της παράταξης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή