Στον Γ. Στουρνάρα το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 12:11
UPD:12:14
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Τονίστηκε στον κ. Στουρνάρα (φωτ. αρχείου) ότι «δεν υπάρχει κανένας φόβος για φυγή καταθέσεων» σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία. 

A- A A+

Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για μαζική φυγή καταθέσεων σε περίπτωση διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν μεταξύ άλλων σε συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με το οικονομικό επιτελείο του κόμματος.

Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους Γιάννη Δραγασάκη, Γιώργο Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο, ζήτησε την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων για το ενδεχόμενο εκροής καταθέσεων.

Τονίστηκε επίσης στον κ. Στουρνάρα ότι «δεν υπάρχει κανένας φόβος για φυγή καταθέσεων» σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία. 

Κύκλοι της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι όχι μόνο το τμήμα οικονομικής πολιτικής, αλλά όλα τα τμήματα του κόμματος πραγματοποιούν και θα εντείνουν τις επαφές τους με θεσμικά όργανα, προκειμένου να εμπεδωθεί η εικόνα ότι «κάθε θεσμικός παράγοντας πλέον θα ελέγχεται», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «κυβέρνηση εν αναμονή».

Στη συνάντηση, που έγινε κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκε επίσης η γενικότερη κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, αλλά και η προοπτική αξιοποίησης των εναπομείναντων πόρων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν υπέρ του κρατικού ελέγχου του Ταμείου και ο κ. Δραγασάκης πρότεινε να αξιοποιηθούν για δημοσιονομικους σκοπούς τα 10 δισ. ευρώ που απέμειναν από την ανακεφαλαιοποίηση, τα οποία -όπως είπε- η κυβέρνηση έχει αφήσει να «λιμνάζουν» στο ΤΧΣ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή